23/06/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Εκστρατεία «Let’s Do It! Cyprus 2022»

Το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το περιβαλλοντικό και εθελοντικό δίκτυο Together Cyprus διοργανώνουν την τελευταία δράση της εκστρατείας «Let’s Do It! Cyprus 2022» για φέτος, την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022, στις 10:30 π.μ. στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας (πλευρά Καραϊσκάκιου Ιδρύματος) στη Λευκωσία.

Η δράση Let’s Do It! Cyprus αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας Let’s Do It! World, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια και να ευαισθητοποίηση το κοινό σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η εν λόγω εκστρατεία είναι η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών που έχει οργανωθεί στον κόσμο, αφού γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία και σήμερα συμμετέχουν πέραν των 190 χωρών.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται στην Κύπρο από το 2012, μετρώντας συνολικά περισσότερες από 210 χιλιάδες συμμετοχές, και έχει απαλλάξει την Κύπρο από τόνους σκουπιδιών. Η δράση αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση που πραγματοποιείται στο νησί μας. Το 2019 συμμετείχαν σχεδόν 50,000 εθελοντές κατατάσσοντας την Κύπρο στην 3η θέση μεταξύ 120 χωρών, που καταφέραν την εθελοντική συμμετοχή του 5% του πληθυσμού της χώρας.

Πρώτιστος στόχος της εκστρατείας είναι η συμμετοχή και η ενημέρωση όσο μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού είναι εφικτό, έτσι ώστε το μήνυμα να φτάσει σε ολόκληρη την Κύπρο και να ακουστεί ηχηρό σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο, η ενεργοποίηση και ενημέρωση του κάθε πολίτη αποτελούν σημαντικές στρατηγικές επιτυχίες, για μια Κύπρο καθαρή και όμορφη.

Για τη σχετική πρόσκληση, πατήστε εδώ.