30/05/2024
Κύπρος
Πολιτική Πρωτοσέλιδα

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών οι καταγγελίες Παπαχαραλάμπους για Αναστασιάδη

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών οδηγείται την Τετάρτη (24/05) το ζήτημα που προέκυψε με τις καταγγελίες του πρώην Πρόεδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για παρέμβαση στο έργο του και συγκεκριμένα στη διερεύνηση για φιλικούς αγώνες που είχαν στοιχηματική δραστηριότητα.

Μετά τις δημόσιες δηλώσεις του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους και την αντίδραση του Νίκου Αναστασιάδη το ΑΚΕΛ ενέγραψε το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο θα συζητηθεί στην Επιτροπή το πρωί της Τετάρτης. Κληθείς να σχολιάσει στην «Κ» το τι θα συζητηθεί, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Δημητρίου, σημείωσε ότι «θα λειτουργήσουμε όπως πάντοτε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων των βουλευτών, ούτως ώστε να ακούσουμε αυτά που έχουν να πουν οι παρευρισκόμενοι».

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής, Ανδρέας Πασιουρτίδης, ανέφερε στην «Κ» πως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή καταγγελία η οποία, αν ευσταθεί, αποτελεί μια κλασσική περίπτωση διαφθοράς και παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Αρχής και γι’ αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί από την Αρχή κατά της Διαφθοράς. Σύμφωνα με τον κ. Πασιουρτίδη, η Επιτροπή θα εξετάσει και θα ενημερωθεί για τις καταγγελίες καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας για διερεύνηση των καταγγελιών.

Στην Επιτροπή κλήθηκαν να παραστούν o Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, η Αστυνομία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Νομική Υπηρεσία, η Αρχή κατά της Διαφθοράς, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, η ΚΟΠ και η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους απέστειλε αρχικά επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ζητώντας την εξαίρεση των Συναγερμικών βουλευτών καθώς όπως είπε δεν είναι αμερόληπτοι. Κίνηση η οποία προκάλεσε την αντίδραση μελών του Κοινοβουλίου και ιδιαίτερα του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρη Δημητρίου. Ο κ. Παπαχαραλάμπους φέρεται να είχε ενοχληθεί από την κίνηση του ΔΗΣΥ να τον αδειάσει μέσω επιστολής -και με καθυστέρηση ημερών- στηρίζοντας πλήρως τον Νίκο Αναστασιάδη στην μεταξύ τους κόντρα.

Η επιστολή

kathimerini.com.cy