02/12/2023
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν όλη την Κύπρο – Αναλυτικά

Σε ισχύ βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, εξαιτίας αναμενόμενων βροχών και πιθανώς μεμονωμένων ισχυρών καταιγίδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προειδοποίηση ισχύει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου και για 24 ώρες. Αυτό το διάστημα, «συνδυασμός βροχών και πιθανό μεμονωμένων ισχυρών καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι η συνολική βροχόπτωση είναι δυνατόν τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το εικοσιτετράωρο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και παροδικά μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, αναμένονται τοπικά βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, που αργότερα θα περιορίζονται κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη και στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η κατάσταση στους δρόμους:

Προσοχή συστήνεται στους οδηγούς οχημάτων, αφού λόγω των βροχών που σημειώθηκαν το βράδυ που πέρασε, το οδόστρωμα των δρόμων ενδεχομένως να είναι ολισθηρό σε σημεία όπου υπάρχει συσσώρευση νερού.

Στο Τρόοδος, στην περιοχή Τροοδίτισσας, επικρατεί πυκνή ομίχλη και σημειώνεται βροχόπτωση, επηρεάζοντας αρνητικά την κυκλοφορία, αφού η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων είναι περιορισμένη.

Στην επαρχία Πάφου, σημειώθηκαν κατολισθήσεις όγκου χώματος και πετρών, σε σημεία στους δρόμους Κελοκεδάρων-Σαλαμιού και Αρμίνου-Φιλούσας.

Ενημέρωση για τα οδικά έργα που διεξάγονται σε διάφορα σημεία ανά το παγκύπριο και ενδεχομένως να επηρεάζουν την κυκλοφορία ΕΔΩ.

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, που καλούνται να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, για αποφυγή οδικών συγκρούσεων.

Δείτε live εικόνα με την πορεία του καιρού:

omegalive.com.cy