03/12/2023
Κύπρος
Κοινωνία

Φιλανθρωπική εκδήλωση από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Κύπρου σε συνεργασία με το TELETHON

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Κύπρου (AEAK) σε συνεργασία με το TELETHON διοργανώνουν φιλανθρωπική εκδήλωση την Κυριακή 1η Μαΐου, 2022, και μεταξύ των ωρών 08:00-13:00 στο χώρο του Θ.Ο.Ι. Λακατάμειας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα το Αρχηγού Αστυνομίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου και πραγματοποιείται στη μνήμη του τέως Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας, Θωμά Ευθυμίου.


Η εκδήλωση περιλαμβάνει τουρνουά ποδοσφαίρου σάλας (futsal)-Ποδοσφαιρικό Αγώνα Ζωής και εκστρατεία καθαριότητας «Περπατώ και Καθαρίζω» από εθελοντές, κατά μήκος του Γραμμικού Πάρκου Λακατάμειας, με σημείο εκκίνησης τα γήπεδα futsal του Θ.Ο.Ι Λακατάμειας, μεταξύ των ωρών 09:30-10:30.


Μετά το τέλος της εκστρατείας θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά δώρα στους μικρούς εθελοντές.


Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για ενίσχυση του ταμείου TELETHON, το οποίο στηρίζει τα μυοπαθή παιδιά και τα ερευνητικά προγράμματα που διεξάγονται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Λίγα λόγια για τον τέως Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, Θωμά Ευθυμίου


Ο τέως Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, Θωμάς Ευθυμίου, γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1966 στη Λευκωσία από τον Ευθύμιο και την Ελένη και ήταν ο τελευταίος στη σειρά από τα οκτώ αδέλφια του, χάθηκε απρόσμενα και άδικα ανήμερα των 50ών γενεθλίων του, αφήνοντας πίσω σύζυγο και τέσσερα παιδιά.


Στην Αστυνομία εντάχθηκε στις 6/11/1989 και ανήλθε στην ιεραρχία της Αστυνομίας, μέχρι τον βαθμό του Αστυνόμου Β΄ στις 1/1/1997. Υπηρέτησε στα κυριότερα επιχειρησιακά Τμήματα της Αστυνομίας, με ιδιαίτερα σημαντική προσφορά στα Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας για έντεκα συνολικά χρόνια. Διετέλεσε επίσης Υποδιοικητής Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών για έναν χρόνο, ενώ για πέντε συνεχή χρόνια υπηρέτησε στη νευραλγική θέση του Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Επιχειρήσεων της Επαρχίας Λευκωσίας.


Από την πορεία της 27χρονης σταδιοδρομίας του στην Αστυνομία φαίνεται ότι ανάλωσε όλα σχεδόν τα χρόνια του στην πρώτη γραμμή για την πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης υπηρεσίας του, του απονεμήθηκαν επτά ηθικές και υλικές αμοιβές για την εξαίρετη υπηρεσία του στη διερεύνηση και εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων.


Η κηδεία του Θωμά Ευθυμίου τελέστηκε στις 17/4/2016 και με πόνο ψυχής πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον εξαίρετο αστυνομικό και άνθρωπο Θωμά Ευθυμίου.