21/07/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Φονικό Ορμήδειας – Ομολόγησε το έγκλημα ο 45χρονος

Το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εναντίον του Κώστα Σωτήρη Αντωνίου, 45 ετών από την Ορμήδεια, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη, 52 χρόνων από το Παραλίμνι, που έγινε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στον δρόμο Ορμήδειας – Ξυλοφάγου εντός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Σε δηλώσεις του ο Αστυνόμος Πανίκος Παναγή, βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας ανέφερε πως «σήμερα στο δικαστήριο των Βάσεων παρουσιάστηκε ο ύποπτος Κωστάκης Σωτηρίου από την Ορμήδεια, ο οποίος είναι ύποπτος σε υπόθεση φόνου του Πάμπου Κωνσταντινίδη από το Παραλίμνι που συνέβη στις δέκα το βράδυ της 25ης Ιουνίου, έξω από το χωριό Ορμήδεια».

Πρόσθεσε ότι «ο ύποπτος δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του και το Δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή του υπό αστυνομική κράτηση για τις επόμενες οκτώ μέρες. Ο ύποπτος θα παρουσιαστεί ξανά στο Δικαστήριο στις 9 το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουλίου».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιο λόγο έδωσε για την πράξη του ο ύποπτος ο οποίος στο Δικαστήριο φέρεται να ομολόγησε, ο κ. Παναγή είπε ότι «ο λόγος είναι οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον ισχύει πως η διαφορά αφορούσε το ποσό των 1.500 ευρώ, ο Αστυνόμος είπε πως «αυτό είναι θέμα που θα διερευνηθεί περαιτέρω».

Σε ερώτηση που στρέφονται τώρα οι έρευνες, ο Πανίκος Παναγή απάντησε «στη συλλογή τεκμηρίων, πραγμάτων σχετικά με την υπόθεση και λήψη καταθέσεων από πρόσωπα του περιβάλλοντος των δύο ενεχόντων στην υπόθεση».

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση τους οι Βρετανικές Βάσεις αναφέρουν ότι «επιβεβαιώνουμε πως ο ύποπτος που συνελήφθη σε σχέση με τη δολοφονία στην Ορμήδεια το βράδυ της Τρίτης, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Δικαστήριο της ΣΒΑ στη Δεκέλεια και τέθηκε υπό κράτηση για οκτώ ημέρες, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες. Εχει προγραμματιστεί όπως ο ύποπτος παρουσιαστεί εκ νέου στο Δικαστήριο στις 5 Ιουλίου».

Τα γεγονότα
Το άγριο φονικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 25 Ιουνίου, σε συνεργείο βαφής αυτοκινήτων, έξω από την Κοινότητα Ορμήδειας. Το θύμα Ελληνοκυπριακής καταγωγής, έφερε τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο.

Το συνεργείο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα ανήκει στον φερόμενο δράστη.

Νεκρός από τα πυρά, σ΄υμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, έπεσε ο Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης, 52 ετών από το Παραλίμνι.

Σύμφωνα με λεπτομέρειες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας πλέον, θύμα και δράστης φέρονται να γνωρίζονταν αρκετά καλά, αφού ο πρώτος μάλιστα, ήταν ένα πρόσωπο που βοηθούσε στο συνεργείο του δεύτερου, χωρίς όμως να θεωρείται πως απασχολείται πλήρως επαγγελματικά εκεί.

Σημαντική λεπτομέρεια που γίνεται γνωστή και αφορά την σχέση των δύο ανδρών, αλλά και πιθανότατα να ξεκαθαρίζει λίγο την υπόθεση του φονικού, είναι ότι το θύμα φέρεται να είχε οικονομικές απαιτήσεις από τον φερόμενο δράστη.

Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων και ήδη οι ανακριτές περισυνέλλεξαν στοιχεία και τεκμήρια.

kathimerini.com.cy