30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος

Φόνος Καλογερόπουλου: Του έστησαν ενέδρα θανάτου 5 ημέρες πριν τον φόνο – Έβαψαν με μαύρο σπρέϊ το όχημα (Βίντεο)

Σύμφωνα με το omegalive.com.cy

Ασταμάτητα συνεχίζεται το ανακριτικό έργο και η αξιολόγηση τεκμηρίων και μαρτυριών από τους ανακριτές οι οποιοι ασχολούνται με τη διερεύνηση του φόνου του Θανάση Καλογερόπουλου στη Λεμεσό. Το πρωί ο επικεφαλής των εξετάσεων παρουσιάζοντας ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού τους δύο υποπτους 21 και 22 ετών για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους, παρουσίασε νέα πολύ σημαντικά στοιχεία, σε σχέση με την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Οι δικηγόροι τους δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα, ενώ υπέβαλαν στον ανακριτή διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας ανανέωσης των διαταγμάτων κράτησης ο ανακριτης της υπόθεσης Κώστας Μιχαήλ, ανέγνωσε την έκθεση γεγονότων της υπό διερεύνησης υπόθεσης αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι εις βάρος του Καλογερόπουλου είχε στηθεί ενέδρα θανάτου πέντε ημέρες πριν την δολοφονία.

Είχαν στήσει ενέδρα θανάτου

Σύμφωνα με τα γεγονότα, στο καμένο όχημα που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές και το οποίο κάηκε μετά τον φόνο στην περιοχή της Γερμασόγειας, εντοπίστηκαν εκτός από τα καμένα όπλα, ρούχα αλλά και σφαίρες. Στις 25 Οκτωβρίου δύο πρόσωπα, τα οποία αναφέρονται στην πληροφορία ονομαστικα και ο ένας είναι ο 21χρονος ύποπτος, ακολούθησαν τον Καλογερόπουλο, για να τον δολοφονήσουν, όμως το σχέδιο τους τελικά δεν ολοκληρώθηκε για άγνωστο λόγο.

Επίσης σύμφωνα με τα όσα κατέγραψαν τα κλειστά κυκλώματα που εξετάζονται σχολαστικά, τα οχήματα που είχαν στην κατοχή τους οι δύο ύποπτοι καταγράφονται να προσεγγίζουν την έπαυλη στην Σκαρίνου τις προηγούμενες ημέρες του φόνου συστηματικά. Επίσης ενα από τα οχήματα που καταγράφεται στα κλειστά κυκλώματα , στις 26 Οκτωβρίου κάηκε σε περιοχή νότια της έπαυλης, σε κοντινή μάλιστα απόσταση. Πρόκειται για το όχημα, που οδηγούσαν οι δύο ύποπτοι στις 25/10. Το όχημα όπως διαπιστώθηκε ήταν κλοπιμαίο ενώ κλοπιμαίες ήταν και οι πινακιδές.

Έβαψαν το όχημα

Στο όχημα του 21χρονου υπόπτου εντοπίστηκε σπρέι μαύρου χρώματος, το οποίο φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες, για να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του οχήματος της δολοφονίας του Καλογερόπουλου, αφού σύμφωνα με τη νόμιμη ιδιοκτήτρια του οχήματος βάφτηκαν μαύρα τα χερούλια των πορτών του οχήματος σε μια προσπάθεια να μην αναγνωρίζεται.

Στην οικία του 21χρονου εντοπίστηκε φόρμα η οποία ομοιάζει με αυτή που φορούσε ο 41χρονος οδηγός της μοτοσυκλέτας και φερόμενος εκτελεστής. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο από τα τηλεπικοινωνιακα δεδομένα του 41χρονου προκύπτει ότι η συσκευή του λάμβανε σήμα από περιοχή πολύ κοντά στην έπαυλη στη Σκαρίνου που ανήκει στον 44χρονο ύποπτο. Το σήμα του κινητού του επίσης εντοπίζεται να λαμβάνει τα ξημερώματα της ημέρας του φόνου στις 30/10 στα Λιβάδεια όπου είναι και κατοικία του 21χρονου, όπου όπως όλα δείχνουν φέρεται να πήγε με το όχημα του φόνου προκειμένου να τον παραλάβει για να θέσουν το σχέδιο τους σε εφαρμογή.