25/02/2024
Κύπρος
Πολιτική

Η Πρόεδρος της Βουλής των Aντιπροσώπων δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψης εργασίας στην Κύπρο, επικεφαλής επταμελούς ομάδας υψηλόβαθμων υπηρεσιακών στελεχών του σώματος, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Γενικής Διευθύντριας της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Τασούλας Ιερωνυμίδου.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι άριστες σχέσεις των νομοθετικών σωμάτων Ελλάδος και Κύπρου και η προοπτική της περαιτέρω εμβάθυνσής τους και σε διοικητικό επίπεδο στη βάση μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη νωρίτερα από τον κ. Μυλωνάκη και την κ. Ιερωνυμίδου και αφορά τη διοικητική συνεργασία των δύο Βουλών.

Ακολούθησε συζήτηση για μελλοντικές συνεργείες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα δύο σώματα και ο κοινοβουλευτικός θεσμός γενικότερα. Τη συνάντηση απασχόλησαν οι διαδικασίες και πρακτικές που ακολουθούνται από τα δυο σώματα τόσο κατά την παραγωγή του νομοθετικού έργου όσο και κατά την άσκηση κοινοβουλευτικής διπλωματίας. Τέλος, έγινε συζήτηση σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της συμμετοχικής δημοκρατίας και της ενεργούς πολιτότητας.