25/02/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Υπ. Μεταφορών: Αξιολογούνται συστήματα αυτόματης πυρόσβεσης στην κυπριακή αγορά

Σύσκεψη πραγματοποιεί τριμελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων, παρουσία και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία θα αξιολογήσει τα συστήματα αυτόματης πυρόσβεσης που διαθέτουν εταιρείες στην Κύπρο και το κατά ποσό αυτά είναι κατάλληλα για χρήση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι παρά τις οδηγίες που είχε δώσει προηγουμένως, μαθητές σε ορεινές περιοχές δεν έχουν εξυπηρετηθεί, μετά την ακινητοποίηση των λεωφορείων που δεν διαθέτουν σύστημα πυρόσβεσης.

Συγκεκριμένα, κληθείς να αναφέρει κατά πόσο έχει αφιχθεί στην Κύπρο το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης για τα λεωφορεία, ο κ. Βαφεάδης είπε ότι αναμένει «εντός της επόμενης ώρας να ενημερωθεί πότε θα φθάσει», ενώ σημείωσε ότι κάποια συστήματα διαθέτει και η αγορά της Κύπρου «αλλά πρέπει αυτά να εγκριθούν».

«Έχει καταρτιστεί μια τριμελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων και αυτή την στιγμή υπάρχει μια σύσκεψη της επιτροπής, παρουσία και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να αξιολογήσουν τις υποβολές των εταιρειών που διαθέτουν τέτοια συστήματα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να δούμε ότι αυτά τα συστήματα είναι κατάλληλα προς χρήση».

Ερωτηθείς, κατά πόσον έχει διοριστεί ερευνώντας λειτουργός για το θέμα, ο κ. Βαφεάδης είπε ότι έχει αναλάβει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αντώνης Κουτσούλης να διορίσει τον ερευνώντα λειτουργό και αναμένεται να διευκρινιστούν οι όροι εντολής του.

omegalive.com.cy