16/04/2024
Κύπρος
Κύπρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Ημέρα Μνήμης Αμμοχώστου» διοργανώνουν οι Δήμοι Αγίας Νάπας και Αμμοχώστου στο Δημοτικό Μουσείο «Thalassa»

«Ημέρα Μνήμης Αμμοχώστου» διοργανώνουν στο Δημοτικό Μουσείο «Thalassa» οι Δήμοι Αγίας Νάπας και Αμμοχώστου

Την πρώτη εκδήλωση «Ημέρα Μνήμης Αμμοχώστου» διοργανώνουν από κοινού στο Δημοτικό Μουσείο «Thalassa», την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, η ώρα 20:00, οι Δήμοι Αγίας Νάπας και Αμμοχώστου.

Στόχος του Δήμου είναι η ενημέρωση των ξένων επισκεπτών για το εθνικό μας πρόβλημα, να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα για επιστροφή στη σκλαβωμένη γη μας, καθώς και η καθιέρωση της εν λόγω εκδήλωσης σε ετήσιο θεσμό μέχρι την πολυπόθητη απελευθέρωση της κατεχόμενής μας πατρίδας.

Στην εκδήλωση, η οποία τελείται υπό την αιγίδα της Α.Ε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας και Αμμοχώστου κ.κ. Χρίστος Ζαννέττου και Δρ. Σίμος Ιωάννου. Των χαιρετισμών θα προηγηθεί ξενάγηση στην προσωρινή Δημοτική Πινακοθήκη Αμμοχώστου, προβολή βίντεο και στις 9:00μ.μ θα διεξαχθεί η συναυλία μνήμης «Μη λησμονάτε τη χώρα μου» με τους καλλιτέχνες Κώστα Μακεδόνα, Κούλη Θεοδώρου, Φρειδερίκη Τομπάζου και το Μουσικό Σχήμα του ΄Αδμητου Πιτσιλλίδη.