20/07/2024
Κύπρος
Πολιτική Πρωτοσέλιδα

Ημερίδα με θέμα «Τρόοδος, η αγρότισσα της υπαίθρου και το μέλλον της κυπριακής αγροτικής οικονομίας» διοργάνωσε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τo Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας πραγματοποίησε στις 11 Νοεμβρίου 2023, ημερίδα με θέμα «Τρόοδος, η αγρότισσα της υπαίθρου και το μέλλον της κυπριακής αγροτικής οικονομίας», στο ξενοδοχείο Ρόδον, στον Αγρό.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας του Τροόδους και η έκφραση της εκτίμησης και της αποφασιστικότητας για να προωθηθούν πολιτικές και πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας κ. Ελευθέριου Αυγενάκη, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος καθώς και του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος σε χαιρετισμό του στην ημερίδα, το Τρόοδος, η αγρότισσα και η βιωσιμότητα της υπαίθρου αποτελούν προτεραιότητα για το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Οι πολιτικές και τα εργαλεία χρηματοδότησης αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο εφαρμόζει το Υπουργείο θέτουν ως στόχους, μεταξύ άλλων, την ενδυνάμωση και ενίσχυση της κυπριακής αγροτικής οικονομίας.