21/07/2024
Κύπρος
Κύπρος

Καταδικάστηκε Κύπριος διευθυντής εταιρείας forex, ο οποίος χρησιμοποίησε μετρητά επενδυτών για να χρηματοδοτήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής του, αναφέρει το Reuter.

Πρόκειται για τον 41χρονο Αντώνη Κωνσταντίνου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο στη Βρετανία για απάτη 50 εκατομμυρίων λιρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 41χρονος Κύπριος, ο οποίος είχε δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες, καταδικάστηκε ερήμην του, αφού δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Κωνσταντίνου διαχειριζόταν την Capital World Markets (CWM), η οποία προσέφερε μηνιαία απόδοση επενδύσεων 5%. Οι εισαγγελείς ανέφεραν στο δικαστήριο ότι η εταιρεία προσέλκυε επενδυτές λόγω των χλιδάτων γραφείων της εταιρείας στο Λονδίνου και των συμφωνιών για χορηγίες αθλητικών αγώνων, συμπεριλαμβανομένης της Chelsea.

Ωστόσο, η απάτη αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2015 όταν η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της CWM. Εκεί οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Κύπριος είχε ξοδέψει τα χρήματα της εταιρείας για να νοικιάσει μια έπαυλη έξι υπνοδωματίων και να πληρώσει για ιδιωτικές πτήσεις και πολυτελή πάρτι, συμπεριλαμβανομένων 2,5 εκατομμυρίων λιρών για τον γάμο του στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης.

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνου συνελήφθη πρόσφατα στη Βουλγαρία με πλαστά έγγραφα ταυτότητας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος και παραμένει ελεύθερος, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Πηγή: sigmalive.com