20/07/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Μοναχός και γυναίκα μεταφέρουν βαρύ αντικείμενο τα μεσάνυχτα στη Μονή του Οσίου Αββακούμ

Δώδεκα και τέταρτο περασμένα μεσάνυχτα της 23ης Φεβρουαρίου… και μόλις 12 ημέρες, πριν ξεσπάσουν οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν στη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Εικόνες από κλειστό κύκλωμα, τις οποίες εξασφάλισε και αποκαλύπτει το ΣΙΓΜΑ, δείχνουν δύο πρόσωπα να μεταφέρουν ένα αντικείμενο προς την έξοδο της Μονής…

Πρόκειται για έναν μοναχό και όπως διακρίνεται από τα πλάνα και μία γυναίκα.

Οι κινήσεις και η στάση του σώματος τους, καταμαρτυρούν πως μεταφέρουν ένα αρκετά βαρύ αντικείμενο.

Σε κάποια στιγμή μάλιστα πέφτει στο έδαφος το λευκό πανί, με το οποίο ήταν σκεπασμένο το αντικείμενο και τα δύο πρόσωπα σταματούν για να το κρατήσουν καλύτερα να μην τους πέσει.

Διασχίζουν το πλακόστρωτο δίπλα από το εκκλησάκι της Μονής και χάνονται στο βάθος.

Στη συνέχεια και από διαφορετική λήψη, τα 2 αυτά πρόσωπα, κρατώντας πάντα το βαρύ αντικείμενο προχωρούν, αλλά χάνουν κάποια στιγμή την ισορροπία τους και καταβάλλοντας προσπάθεια ξαναβρίσκουν τον βηματισμό τους.

Στις 12 και 16, ένα λεπτό αργότερα δηλαδή, και πάλι από διαφορετική λήψη του κλειστού κυκλώματος, φαίνεται να προσεγγίζει το σημείο ένα όχημα, καθώς αυτό μαρτυρούν οι προβολείς του.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα διακρίνεται το πίσω μέρος ενός μαύρου οχήματος τύπου βαν το οποίο κινείται στο στενό δρομάκι με την όπισθεν.

Συν τω χρόνω, καταγράφεται η φιγούρα ενός μοναχού να κατευθύνεται προς το σημείο που μόλις κάποια δευτερόλεπτα προηγουμένως διακρινόταν το όχημα. Ο μοναχός περνά με γρήγορο βηματισμό από το σημείο και χάνεται.

Το βαν, το οποίο συμπεραίνεται ότι είχε κάνει επαναστροφή, επανεμφανίζεται στις 00:17 να διασχίζει το στενό δρομάκι της Μονής και φτάνει πολύ κοντά στο εκκλησάκι.

Από την έρευνα που έχει διενεργήσει η δημοσιογραφική ομάδα του ΣΙΓΜΑ, συνάγεται ότι τα γεγονότα που εκτυλίσσονται λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 23 Φεβρουαρίου μέσα στις εικόνες του κλειστού κυκλώματος δεν είναι καθόλου άσχετα με τους διαλόγους και τις καταγγελλόμενες ραδιουργίες των 2 μοναχών και τρίτου προσώπου, που είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα.

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις 22 Φεβρουαρίου και όταν πια τα πιο πάνω πρόσωπα είχαν αντιληφθεί ότι οι ενέργειες τους είχαν φθάσει στα αυτιά του Μητροπολίτη, ήθελαν πάση θυσία, να διαφυλάξουν την ασφάλεια του χρηματοκιβωτίου.

Στις μεταξύ τους στιχομυθίες τους, μία μέρα πριν την καταγραφή των εικόνων που παρακολουθούμε, φέρονται μεταξύ άλλων να ήθελαν να σκάψουν στο έδαφος, να σπάσουν τοίχους και στη συνέχεια να καλύψουν το χρηματοκιβώτιο με ερμάρια. Στις ιδέες των Πορφύριου και Νεκτάριου ήταν και το δωμάτιο της μητέρας του τελευταίου, η οποία διέμενε στο χώρο της Μονής, σε κατάλυμα που βρισκόταν σε ύψωμα και στο οποίο φέρεται να βρέθηκε τελικά το περιβόητο χρηματοκιβώτιο με το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Δείτε το βίντεο:

sigmalive.com