30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος

Μουντό σκηνικό: Μας πνίγει και σήμερα η σκόνη – Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας

Δεν φαίνεται να μας εγκαταλείπει η σκόνη. Ψηλές συγκεντρώσεις αναμένονται και σήμερα στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας ένα μουντό σκηνικό σε συνδυασμό με τις αυξημένες νεφώσεις.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τις επόμενες μέρες αναμένεται μικρή άνοδος.

Πιο αναλυτικά σήμερα, θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά τοπικά, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αρχικά στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, θα συνεχίσουν να παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο και θα παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ant1live.com