02/12/2023
Κύπρος
Κύπρος

Ο καιρός μέχρι την Τρίτη του Πάσχα – Αναλυτικά οι προβλέψεις

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και μετά στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί, γενικά ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα δυτικά και στα βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, Μεγάλο Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος και σχετικά θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά παροδικά τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό, για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές ενώ στα παράλια αναμένεται μικρή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Τη Δευτέρα του Πάσχα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο εσωτερικό και μικρή πτώση στα παράλια και στα ορεινά και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη του Πάσχα, για να κυμανθεί γενικά κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

omegalive.com.cy