30/05/2024
Κύπρος
Πολιτική Πρωτοσέλιδα

Ο Νίκος Αναστασιάδης αξιώνει πέραν των €2 εκατ. ευρώ από τον Μακάριο Δρουσιώτη

Κινείται δικαστικά για όσα του καταλογίζει στα βιβλία του «Κράτος Μαφία» και «Η Συμμορία» αλλά και σε άρθρο του.

Παραδειγματικές αποζημιώσεις για δυσφήμιση που υπερβαίνουν τα €2,000,000 αξιώνει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά του Μακάριου Δρουσιώτη με αγωγή που έχει καταθέσει στο Επαρχιακό Δικαστηρίο Λευκωσίας.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κινείται δικαστικά κατά του συγγραφέα και ερευνητή, Μακάριου Δρουσιώτη, για όσα του καταλογίζει στα βιβλία του «Κράτος Μαφία» και «Η Συμμορία» αλλά και στο άρθρο με ημερομηνία 5/9/2013.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των δικηγόρων τους Γεώργιου Τριανταφυλλίδη και Θεόδωρου Αναστασιάδη:

Καταχωρήθηκε στις 23 Απριλίου 2024 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, από τους δικηγόρους κ.κ. Γεώργιο Τριανταφυλλίδη και Θεόδωρο Οικονόμου, Αγωγή, εκ μέρους του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη εναντίον του κ. Μακάριου Δρουσιώτη για κακόβουλους, ψευδής και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς που περιέχονται και προβάλλονται στα βιβλία «Κράτος Μαφία» και «Η Συμμορία» αλλά και στο άρθρο με ημερομηνία 5/9/2013 διά του οποίου επαναλαμβάνει του ίδιους κακοήθεις και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς.

Ο τέως Πρόεδρος διά της Αγωγής του αξιοί:

(α) Παραδειγματικές αποζημιώσεις για δυσφήμιση που υπερβαίνουν τα €2,000,000

(β) Διάταγμα του Δικαστηρίου με το οποίο να απαγορεύει στον κ. Δρουσιώτη να επαναλαμβάνει και/ή κυκλοφορεί και/ή με οποιοδήποτε τρόπο δημοσιεύει ή αναδημοσιεύει τα πιο πάνω βιβλία και/ή δημοσιεύματα.

(γ) Οποιαδήποτε άλλη θεραπεία ήθελε κρίνει ως δικαία το Δικαστήριο, και

(ε) Έξοδα.

ant1live.com