23/06/2024
Κύπρος
Πολιτική

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ

H κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό και η διμερής συνεργασία, κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων και της εκπαίδευσης, θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία του Κατάρ, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη Ντόχα, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναχωρεί για τη Ντόχα αύριο το απόγευμα και θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Εμίρη του Κατάρ, Tamim bin Hamad Al Thani, το πρωί της 27ης Νοεμβρίου, στο Παλάτι. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντησή τους ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Αργότερα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Εμίρη του Κατάρ, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία Κύπρου – Κατάρ στην ανώτερη εκπαίδευση.

Ακολούθως, ο ηγέτης του Κατάρ θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει διάφορες άλλες επαφές και θα επισκεφθεί την έκθεση Expo 2023 «Green Desert, Better Environment».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν κατά τις επαφές του στη Ντόχα η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική, η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου κα Μαριλένα Ραουνά, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Αντωνίου, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Κατάρ κ. Νικόλας Μανώλης και η Πολιτική Διευθύντρια στο Υπουργείο Εξωτερικών κα Θεσσαλία-Σαλίνα Σιάμπου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου.