21/07/2024
Κύπρος
Κύπρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε τις κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις της Κύπρου για το 2021

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, στο Προεδρικό Μέγαρο, η 41η τελετή απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών.

Τα Βραβεία, τα οποία συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβραβεύοντας έτσι τις συνεχείς προσπάθειες, την εξωστρέφεια, το επιχειρηματικό πνεύμα και την κοινωνική προσφορά, εταιρειών από όλους τους τομείς των εξαγωγών κυπριακών βιομηχανικών και γεωργικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν, κατά κατηγορία, είναι:

Α. Βραβεία Εξαγωγών Βιομηχανικών Προϊόντων

  1. Το βραβείο για μικρές βιομηχανικές μονάδες, με προσωπικό κάτω των 50 ατόμων απονεμήθηκε στην εταιρεία D. ELLINAS FACTORY PRODUCTS LTD.
  2. Το βραβείο για βιομηχανικές μονάδες με προσωπικό άνω των 50 ατόμων απονεμήθηκε από κοινού στις εταιρείες KARNIC POWERBOATS LTD και MUSKITA ALUMINIUM INDUSTRIES LTD.

Β. Ειδικό Βραβείο Εξαγωγών Βιομηχανικών Προϊόντων

Το βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία ELYSEE IRRIGATION LTD.

Γ. Βραβείο Εξαγωγών Γεωργικών Προϊόντων

Το βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία J&P FRESCA (CYPRUS) PRODUCE LTD.

Δ. Βραβεία Εξαγωγών Υπηρεσιών

  1. Στον τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών το βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία INFOCREDIT GROUP LTD.
  2. Στον τομέα θαλάσσιων μεταφορών και εμπορικής ναυτιλίας βραβεύθηκε η εταιρεία ONETECH GROUP LTD.
  3. Το Γενικό Βραβείο Υπηρεσιών έλαβε το ΝΕAPOLIS UNIVERSITY.

Απονεμήθηκε, επίσης, ειδική τιμητική διάκριση στην εταιρεία LIMASSOL MARINA LTD, ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης της προσφοράς της στην υποστήριξη της κυπριακής οικονομίας και, ειδικότερα, στον τουριστικό τομέα.

Τέλος, τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στο THE CYPRUS INSTITUTE – HPC FACILITY για τη σημαντική συνεισφορά του στην καθιέρωση της Κύπρου ως περιφερειακού κέντρου προηγμένων υπολογιστικών υπηρεσιών.