03/12/2023
Κύπρος
Κύπρος

Ολονύχτια μάχη στο Μαρί – Συνεχίζονται οι προσπάθειες για πλήρη κατάσβεση της φωτιάς (Βίντεο)

Μετά από ολονύκτιες προσπάθειες, σχεδόν έχει κατασβεστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι σε χώρο απόθεσης ελαστικών ιδιωτικής εταιρείας στο Μαρί.

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύκτας στο σημείο και επιχειρούσαν, ωστόσο, η επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Ήδη έγιναν οι διευθετήσεις ούτως ώστε να αντικατασταθούν τα πληρώματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χθες είχε προχωρήσει στην οριοθέτηση των υλικών που καίγονται για να αποφευχθεί ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιας, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να κάνουν χρήση ειδικού αφρού και επικάλυψη των καμένων υλικών με χώμα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από την ΕΜΑΚ, τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας Λάρνακας και Λεμεσού.

Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 8 πυροσβεστικά οχήματα στελεχωμένα από 25 άτομα προσωπικό. Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν επίσης οχήματα μεταφοράς νερού από την Επαρχιακή Διοίκηση Λαρνακας και διάφορα μηχανήματα όπως και εκσκαφείς του εργοταξίου της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού.

Στο μεταξύ, χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά την πυρκαγιά που προκλήθηκε συνεπεία βλάβης σε χώρο απόθεσης ελαστικών ιδιωτικής εταιρείας στο Μαρί επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών και με συντονισμό του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου ο οποίος βρίσκεται στο σημείο, κινητοποίησε τις αρμόδιες Υπηρεσίες του προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας με τεχνικά κλιμάκια της, αποτελούμενα από καδενοφόρα και βυτιοφόρα, συνεπικουρούν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, όπως σημείωνε, οι Δυνάμεις της Πολιτικής Άμυνας βρίσκονται επί τόπου, προκειμένου να βοηθήσουν τις Μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και τους κατοίκους της περιοχής σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
Το ΥΠΕΣ επιβεβαίωνε, επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι η νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφερε ότι η φωτιά ετίθετο υπό έλεγχο, οι δυνάμεις της Πολιτικής Άμυνας θα παρέμεναν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας. Με πρώτιστο μέλημα την διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας των κατοίκων της περιοχής, καλούνταν, επίσης, οι κάτοικοι να παραμείνουν περιορισμένοι στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

omegalive.com.cy