30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη κατά διαστήματα, οι συγκεντρώσεις της οποίας κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη, αναμένεται να είναι αυξημένες.

Σήμερα ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και σύντομη καταιγίδα στα ορεινά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 και αργότερα θαλάσσιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή κυρίως στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά, κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη μεγάλη Τρίτη, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Τη μεγάλη Τετάρτη, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και νοτίως του Τροόδους, ενώ την μεγάλη Πέμπτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές στα ορεινά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού.