09/12/2023
Κύπρος
Κοινωνία

“Πάρκο Χρωμάτων” στην Πάφο: Μια όαση στο κέντρο της πόλης για ανθρώπους και ζώα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα κατασκευαστικά έργα στο “Πάρκο Χρωμάτων” που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του για τους δημότες της Πάφου, στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα της Κύπρου και σε αυτό έχουν δημιουργηθεί πρωτοτυπίες και καινοτομίες, που θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες. 

Ο Αρχιτέκτοντας του έργου Παναγιώτης Ποταμίτης ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι το Πάρκο αναμένεται ότι θα λειτουργήσει τις επόμενες εβδομάδες. Ο σχεδιασμός βασίστηκε στα δύο επίπεδα του εδάφους και ως κεντρικό σημείο ορίστηκε η καφετέρια που κατασκευάστηκε.

“Περιμετρικά έχουν τοποθετηθεί γήπεδα για αθλοπαιδειές, skate park και παιχνιδότοποι. Εκτός από το υφιστάμενο πράσινο, έχουν τοποθετηθεί θαμνώδει και εποχικά είδη φυτών, καλλωπιστικά φυτά, κακτόκηπος, βοτανικός κήπος.”

Στο πάρκο θα λειτουργούν γήπεδα mini football, καλαθόσφαιρας, τοίχος αναρρίχησης, skate park και παιχνιδότοπος.

“Οι φίλοι του αθλητισμού περιμένουν πως και πως για να έρθουν εδώ, ιδιαίτερα για το νέο skateboard.”

Στο “Πάρκο Χρωμάτων” έχουν τοποθετηθεί πρόνοιες νερού για ζώα και ανθρώπους, ενώ τα φυτά έχουν σηματοδοτηθεί με barcode, το οποίο ενημερώνει τους επισκέπτες με περισσότερες πληροφορίες για το είδος.

“Μπορούν να το σκανάρουν με τη συσκευή τους και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.”

Στον χώρο έχει κατασκευαστεί θεατράκι, καθώς και πλατειακός χώρος για την διοργάνωση εκδηλώσεων. Υπάρχουν κάλαθοι για τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων ζώων και μεγάλος χώρος στάθμευσης για τα οχήματα των επισκεπτών.

alphanews.live