20/07/2024
Κύπρος
Υγεία

Πέτρος Καραγιάννης για τους ξαφνικούς θανάτους (BINTEO)

Για τους ξαφνικούς θανάτους κλήθηκε να μιλήσει στο Μεσημέρι και Κάτι ο καθηγητής Δρ. Πέτρος Καραγιάννης στην εκπομπή Μεσημέρι Και Κάτι από τη συχνότητα του SIGMA Live

Αρχικά μίλησε για την Covid19 σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε πίσω την καθημερινότητα μας κατά 99.9%. «Οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα εμβόλια και στο γεγονός ότι ο πληθυσμός πείστηκε και εμβολιάστηκε». Σημείωσε ότι αρχικά δεν έγινε προσπάθεια έτσι ώστε να πληροφορηθεί ο κόσμος σωστά σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων. «Ακούμε για διάφορες παρενέργειας αλλά όταν κανείς αναλογιστεί ότι έχουν δοθεί 13.5 δισεκατομμύρια εμβόλια ανά το παγκόσμιο, ο αριθμός των παρενεργειών είναι πολύ περιορισμένος. Τώρα οι εταιρείες γνωρίζουν για τις παρενέργειες και θα γίνουν προσπάθειές έτσι ώστε να μετατραπούν τα εμβόλια ούτως ώστε να γίνουν ασφαλέστερα. Δεν το θεωρώ εύκολο αυτό το πράγμα γιατί οι παρενέργειες γίνονται και όταν κάποιος εκτεθεί στον ιό».

Υπογράμμισε ότι είναι ένας ενδογενής παράγοντας που αφορά στην πρωτεΐνη πρόσδεσης του ιού στα κύτταρα μας.

Όσον αφορά τους ξαφνικούς θανάτους και αν συνδέονται με τα εμβόλια, είπε ότι «γιατί να είναι το εμβόλιο και όχι η νόσηση στο ενδιάμεσο διάστημα. Εάν οφείλεται στον ιό, χρειάζεται να γίνει διερεύνηση των θανάτων με νεκροτομές για να αποκλειστούν άλλα αίτια που αφορούν τους ξαφνικούς θανάτους».

Σημείωσε ότι παρατηρούνται μακροχρόνια ασθενείς για πιθανές παρενέργειες στο μέλλον.