02/12/2023
Κύπρος
Κοινωνία

Πήραν εξώδικο για παρανομία στο δρόμο και αντί ευρώ έγραφε δολάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέχρι σήμερα οι τέσσερις σταθερές και τέσσερις κινητές κάμερες τροχαίας κατέγραψαν 60 χιλιάδες παρανομίες οδηγών ωστόσο μόνο 15.000 εξώδικα έφτασαν στα χέρια των παραβατών, με τον Βοηθό Διευθυντή Τροχαίας να εξηγεί τους λόγους της καθυστέρησης αποστολής των προστίμων.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο κ. Ευρυπίδου είπε πως πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις αναφορικά με τα προβλήματα που προκύπτουν για το σύστημα φωτοεπισήμανσης και δόθηκαν οδηγίες και χρονοδιαγράμματα για επίλυσή τους. 

“Το θέμα παρακολουθείται από την αναθέτουσα αρχή και από εμάς, οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν προσπαθούμε να επιλυθούν για να είναι άμεση η αποστολή εξωδίκων. Μέχρι να αποσταλεί ο αριθμός που έχει συσσωρευτεί σίγουρα πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα”, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα από πλευρά του συστήματος φωτοεπισήμανσης.

Πρόστιμο με δολάρια αντί ευρώ

Όσο για το εάν υπάρχουν παράπονα από πλευράς πολιτών, ο κ. Ευρυπίδου είπε,

“Είναι κάποια θέματα που έχουν τυπογραφικά λάθη, που έχουν παρουσιαστεί σημεία πληρωμής για παράδειγμα είναι δολάρια αντί ευρώ αυτό έχει επιλυθεί. Είναι αμερικάνικη εταιρεία, κατά τον έλεγχο έχουν προκύψουν κάποια πράγματα που μπορούμε να διορθώσουμε”. 

Τόνισε πως δεν υπάρχει περίοδος επέκτασης της αποπληρωμής ούτε με δόσεις.

“Για αυτό έχει δοθεί παράταση 30 και 45 ημερών” και σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η αποστολή κι άλλων εξωδίκων. 

Όσο για τις τροχαίες παραβάσεις, σύμφωνα με τον κ. Ευρυπίδου υπάρχαν οδηγοί που προέβησαν σε περισσότερες από δυο παρανομίες ταυτόχρονα. 

“Και παραβίαση του κόκκινου φαναριού στις σταθερές κάμερες, και υπέρβαση ορίου ταχύτητας και είχαμε περιπτώσεις που κρατούσαν κινητό ή ήταν χωρίς ζώνη ασφαλείας. Άρα το εξώδικο πάει πάνω από 500 ευρώ. Δεν είναι συχνό φαινόμενο αλλά είχαμε τέτοιες περιπτώσεις”. 

alphanews.live