04/12/2023
Κύπρος
Ελλάδα Κοινωνία Πρωτοσέλιδα

Πλώρη για Πειραιά: Αυτές είναι οι τιμές για τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες (ΦΩΤΟΣ)

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας αποτελεί πλέον γεγονός, με το πρώτο πλοίο να σαλπάρει για τον Πειραιά στις 19 Ιουνίου του 2022 και το τελευταίο δρομολόγιο να πραγματοποιείται στις 26 του ίδιου μήνα. 

Με αφορμή τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, παρέθεσε το πρωί διάσκεψη Τύπου για να παρουσιάσει όλες τις πληροφορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, το πλοίο, τα δρομολόγια και το ύψος των κομίστρων.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, η εταιρεία που επιλέχθηκε  για τη γραμμή Λεμεσού – Πειραιά είναι η Scandro Holding Ltd (με προσφορά €15.594.000). 

Ο τύπος του πλοίου που θα πραγματοποιήσει συνολικά 22 δρομολόγια από το λιμάνι της Λεμεσού στον Πειραιά και αντίστροφα, είναι επιβατικό οχηματαγωγό, ενώ είναι κατασκευής του 1991. 

Η μεταφορική του ικανότητα είναι 400 άτομα, ενώ περιλαμβάνει εστιατόριο, καφετέρια και ιατρείο. Διαθέτει  38 καμπίνες 1ης κλάσης (110 επιβάτες) και 68 καμπίνες 2ης κλάσης, 110 θέσεις (αεροπορικές) και μπορεί να μεταφέρει πέραν των 100 οχημάτων.

«Με αυτή την εξέλιξη η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, στα πλαίσια της κοινωνικής της πολιτικής υλοποιεί μια δέσμευση για εναλλακτική συνδεσιμότητα της Κύπρου με την Ηπειρωτική Ευρώπη μετά από 21 ολόκληρα χρόνια. Το τελευταίο δρομολόγιο είχε καταγραφεί στις 9/10. 2001. Οι συμπολίτες μας θα έχουν πλέον την ευκαιρία για εναλλακτική συνδεσιμότητα και μετάβαση στην Ελλάδα δια θαλάσσης, ενώ την ίδια ώρα ενισχύουμε τον θαλάσσιο τουρισμό της Κύπρου προσελκύοντας Ελλαδίτες και ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ναυτιλίας. 

Έπειτα, χαρακτήρισε το όλο εγχείρημα ιδιαίτερα σημαντικό αφού η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας αφού συνάδει με την πολιτική του Υφυπουργείου Ναυτιλίας για αλλαγή στην κουλτούρα των Κύπριων όσον αφορά τη θάλασσα και τις θαλάσσιες μεταφορές. 

Εξάλλου, με αφορμή τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έστειλε το δικό του μήνυμα.   

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευση για εναλλακτική συνδεσιμότητα. 

«Μετά από 21 χρόνια οι συμπολίτες μας θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα δια θαλάσσης μεταφέροντας και το ιδιωτικό τους όχημα. Ταυτόχρονα ενισχύουμε το θαλάσσιο τουρισμό στον τόπο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κόμιστρα από Λεμεσό προς Πειραιά

Οι τιμές των κομίστρων για τα δρομολόγια ποικίλουν και σχετίζονται με το είδος της καμπίνας, καθώς επίσης και το κατά πόσο οι κρατήσεις αφορούν παιδιά, αφού οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν κατοικίδια ζώα ή και το όχημα τους. 

Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας:

Πληροφορίες για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας ΕΔΩ.
Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα https://scandroholding.com/.

ant1.com.cy