16/04/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Προεδρικό: Αποσύρει το αίτημα για κάλυψη υπερωριών κρατικών αξιωματούχων

Την απόσυρση του αιτήματος για αποδέσμευση κονδυλίου πάνω των 200 χιλιάδων ευρώ για κάλυψη υπερωριακών αμοιβών κρατικών αξιωματούχων που είναι με απόσπαση στο Προεδρικό γνωστοποίησε η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και την εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο, η κα Πική υπέδειξε πως το εν λόγω αίτημα που αφορούσε συγκεκριμένο άτομο έχει αποσυρθεί.

Σε ερώτηση για το εάν ασκήθηκαν πιέσεις για την απόσυρση του αιτήματος, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω δεν θέλησε να επεκταθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αυτό τέθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών τη Δευτέρα, προκαλώντας αντιδράσεις, ιδιαίτερα από το ΑΚΕΛ που κάνει λόγο για μια «πρακτική που δεν είναι παρά πιστή αντιγραφή της διακυβέρνησης Αναστασιάδη».

Χαιρετίζει ο Γενικός Ελεγκτής
Την απόσυρση αιτήματος για υπερωριακή αμοιβή της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, χαιρέτισε ο Γενικό Ελεγκτής,

Σε ανάρτηση στο “Χ” ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφέρει ότι το εν λόγω αίτημα ήταν εκ φύσεως απαράδεκτο κάτι που επιβεβαιώθηκε, όπως σημειώνει, από τον προκαταρκτικό έλεγχο των στοιχείων που συνέλεξε η Ελεγκτική Υπηρεσία.

«Συνεπώς χαιρετίζουμε την απόσυρση του σχετικού αιτήματος» αναφέρει, προσθέτοντας ότι για τα υπόλοιπα πρόσωπα, ο έλεγχος συνεχίζεται.

Νωρίτερα σε ανάρτηση της την οποία προωθεί ο Γενικός Ελεγκτής, η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει ότι ξεκίνησε και συνεχίζει τον έλεγχο επί των αιτημάτων για υπερωριακή αμοιβή υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο έλεγχος, όπως διευκρινίζει η ΕΥ, αφορά πρώτα έλεγχο τήρησης κανονικού ωραρίου (κτύπημα κάρτας) και ακολούθως τεκμηρίωση υπερωριακής απασχόλησης.

kathimerini.com.cy