30/05/2024
Κύπρος
Πολιτική Πρωτοσέλιδα

ΠτΔ: Κινηθήκαμε στο πλαίσιο το οποίο υπήρχε,δεν ήταν σωστό και Ναι έγιναν λάθη

Νίκος Χριστοδουλίδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ας συνεχίσουν κάποιοι να χτυπούν εμένα. Ας μην χτυπούν οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο.

Ασπίδα προστασίας ύψωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στους συνεργάτες του, με αφορμή τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για τον διορισμό συμβούλων. Παραδεχόμενος ωστόσο πως λάθη έγιναν.

Νίκος Χριστοδουλίδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κινηθήκαμε στο πλαίσιο το οποίο υπήρχε, το πλαίσιο το οποίο βρήκαμε και λειτουργούσε. Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι αυτό το πλαίσιο δεν ήταν σωστό και ναι έγιναν λάθη.

Και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώπιον της συνεδρίασης του επόμενου Υπουργικού Συμβουλίου, τίθεται πρόταση, η οποία θα περιλαμβάνει τα κριτήρια πρόσληψης τους, διαμηνύοντας πως ίσως να είναι και πιο αυστηρά. Το σχετικό νομοσχέδιο ουσιαστικά το οποίο ετοιμάζεται, με την συμβολή της Επιτρόπου Νομοθεσίας, θα είναι στο πρότυπο των κριτηρίων απασχόλησης των κοινοβουλευτικών συνεργατών. Με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη να κόβει την κουβέντα για τις περιπτώσεις συμβούλων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Νίκος Χριστοδουλίδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δεν είναι σωστό να προσωποποιούμε κανένα. Και θέλω να πω και κάτι. Όταν ξεκίνησα την προεκλογική εκστρατεία όχι ήμουν μόνος μου αλλά κάποιοι σταμάτησαν καν να μου μιλούν γιατί επέλεξα να ακολουθήσω ένα μοναχικό δρόμο. Και κάποιοι άνθρωποι άφησαν τις δουλειές τους για να είναι δίπλα μου σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια. Και αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα ότι αυτοί οι άνθρωποι μέσα από τις προσπάθειές τους, μέσα από την δουλειά τους έφεραν αποτέλεσμα.

Έπιασαν δουλειά στο προεδρικό και βλέπουν ένα – ένα τα συμβόλαια των συμβούλων. Πληροφορίες, μάλιστα θέλουν, ο έλεγχος να γίνεται στην βάση των νέων κριτηρίων που θα προνοούνται στο νομοσχέδιο και στις περιπτώσεις όπου κάποιος από τους συμβούλους δεν πληροί οποιοδήποτε κριτήριο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει με τερματισμό του συμβολαίου.

Γραμματεία Συντονισμού και Παρακολούθησης

Την σύσταση ενός νέου σώματος – αυτού της γραμματείας συντονισμού και παρακολούθησης – προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα ως προς τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά και τις στρατηγικές που ακολουθούνται από πλευράς κυβέρνησης και παράλληλα, θα παρακολουθεί και θα συντονίζει την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Αναμένεται να συσταθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου μήνα και θα αποτελείται από 12 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θα αποσπαστούν από τις υπηρεσίες τους.

alphanews.live