30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Πυρκαγιά Αγίου Συλά: Καρφωμένα σίδερα για να τρυπήσουν τα λάστιχα οχημάτων και μεγάλοι «αφύσικοι» λάκκοι έκαναν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης

Την αγανάκτηση του εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, για τις συνθήκες που αντιμετώπισαν χθες, στην επιχείρηση για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαινόταν για ώρες στην περιοχή του Αγίου Συλά στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε ο κος Κεττής μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, τόνισε ότι εκτός από το δύσβατο της περιοχής, τη μάχη με τις πύρινες γλώσσες δυσχεραίναν και κάποια «ανεξήγητα» εμπόδια που είχαν να προσπεράσουν οι Πυροσβέστες.

Πρόκειται για «αφύσικα» εμπόδια, όπως μεγάλοι και βαθιοί λάκκοι που εντοπίστηκαν στην περιοχή καθώς και καρφωμένα σίδερα στο έδαφος με στόχο να τρυπηθούν λάστιχα οχημάτων.

Την ίδια ώρα μεγάλοι σωροί από χώματα λειτουργούσαν ως εμπόδια στην πρόσβαση στην πυρκαγιά, ενώ παράλληλα των δρόμων υπήρχαν μεγάλοι όγκοι από σκουπίδια.

Σε επικοινωνία του OMEGAlive με τον Ανδρέα Κεττή, μας τονίστηκε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν τα εν λόγω εμπόδια μπήκαν σκόπιμα από κάποιον ή από κάποιους για να μην έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρόσβαση στην πυρκαγιά.

«Πιθανόν να τα εμπόδια να μπήκαν από κάποιους για να εμποδίσουν την πρόσβαση άλλων στην περιοχή και όχι της Πυροσβεστικής. Εγώ αυτό που τονίζω είναι τα εμπόδια που είχαμε να προσπεράσουμε», τόνισε.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, εναέρια μέσα ρίχθηκαν στην μάχη για τις τελικές κατασβέσεις.

omegalive.com.cy