30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

ΒΙΝΤΕΟ: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες στον Άγιο Συλά, ανακαλείται προσωπικό

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην επαρχία Λεμεσού, στην περιοχή Αγίου Συλά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Βορειοδυτικό μέτωπο πραμένει ανεξέλεκτο και οι ομάδες πυρόσβεσης προσπαθούν να αποτρέψουν την κατεύθυνση προς τη βιομηχανική περιοχή.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του Alpha, δόθηκε εντολή εκκένωσης της βιομηχανικής στον Άγιο Συλά καθώς προσεγγίζει εργοστάσια, ενώ όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αποφασίστηκε να στηθεί κέντρο ελέγχου στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε με ανάκληση προσωπικού, ενώ οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, δυσχεραίνοντας το όλο έργο κατάσβεσης.

το σημείο επιχειρούν δυνάμεις από όλες τις Επαρχιές με 24 πυροσβεστικά οχήματα ως εξής : 13 πυροσβεστικά οχήματα από Π.Υ, 2 από Δασών, 1 από Βρετανικές Βάσεις, 1 από Επαρχιακή Διοίκηση, 7 φορητές πυροσβεστικές μονάδες(4 από οργανωμένα εθελοντικά σύνολα, 1 από Υπ. Θήρας, 2 από Πολιτική Άμυνα). Επιχιερούν εναέρια μέσα ( αεροσκάφος του Τμ. Δασών, 3 ελικόπτερα των Βάσεων και 1 ελικόπτερο της Ε.Φ).

Στο μέρος του επεισοδίου βρίσκεται για συντονισμό και ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος Δ.Κατσίφλης.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί γρήγορα.

alphanews.live