30/05/2024
Κύπρος
Πολιτική Πρωτοσέλιδα

Σάλος με νέο διορισμό στο προεδρικό – Βίντεο

Ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης επιβεβαίωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι ότι έχει γίνει καταγγελία στην Ελεγκτική Υπηρεσία, για την εργοδότηση μίας αισθητικού ως γραμματειακό προσωπικό στο Προεδρικό, η οποία και εξετάζεται.

Την αποκάλυψη της είδησης έκανε η εφημερίδα «Αλήθεια» η οποία αναφέρει ότι η γυναίκα πληρώνεται από το κονδύλι των συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Μάριος Πετρίδης επανέλαβε στον ΑΝΤ1 ότι «αυτά τα σοβαρά θέματα πρέπει να τύχουν νομοθετικής ρύθμισης. Δεν πρέπει αυτοί οι διορισμοί οι οποίοι εξορισμού είναι κακοί, εξ’ ορισμού τους θεωρούμε ως μια αβαρία προς το σύστημα ισονομίας και ισοπολιτείας της Δημοκρατίας, να είναι ανεξέλεγκτοι με αποφάσεις και ακυρώσεις αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου». Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στον Γενικό Ελεγκτή κατά την πρόσφατη συνάντησή τους ότι θα εφαρμόσει τα κριτήρια της νομοθεσίας των κοινοβολευτικών συνεργατών, ακόμη και πριν την ψήφιση της νομοθεσίας, «η οποία δεν ξέρουμε πότε θα ψηφιστεί και ποια μορφή θα έχει», όπως συμπλήρωσε.

«Σε δυο-τρεις εβδομάδες που θα πάμε επί τόπου για να κάνουμε τον έλεγχο θα δούμε την εφαρμογή αυτού του μέτρου ή όχι» ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Νικήτα Κυριάκου ποια προσόντα πρέπει να έχει το γραμματειακό προσωπικό, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι για τα καθήκοντα αυτά δεν χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου αλλά δεν πρέπει να προσλαμβάνονται άτομα με τον μανδύα του συμβούλου για να εκτελούν άλλα καθήκοντα. «Αυτά ελέγχονται και αυτό θα το ελέγξουμε» πρόσθεσε.

Νέα νομοθεσία για συνεργάτες

Όπως είχε γίνει γνωστό, μετά την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με Γενικό Ελεγκτή και τα όσα συναποφασίστηκαν, όλα τα συμβόλαια των συνεργατών στην Προεδρία, τα Υπουργεία και Υφυπουργεία επαναξιολογήθηκαν στην βάση των κριτηρίων που υπάρχουν για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες. Όσοι δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια τερματίζεται η συνεργασία.

Επιπλέον, την Παρασκευή 12 Μάιου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε με την Επίτροπο Νομοθεσίας όπως ετοιμάσει νομοθετικό πλαίσιο για συνεργάτες στη Προεδρία, τα Υπουργεία και Υφυπουργεία όπως ισχύει και για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες καθώς και στη βάση των συστάσεων της Επιτροπής GRECO.

ant1live.com