30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Σεξουαλικές πράξεις μεταξύ μοναχών και ψεύτικα θαύματα σε Μονή της Κύπρου

Εντοπίστηκε χρηματοκιβώτιο με 800.000 ευρώ και πολυτελείς βίλες σε Αθήνα και Λεμεσό που ανήκουν στους μοναχούς.

Aποκαλύψεις που σοκάρουν έρχονται στο φως για την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο. Εδώ και λίγες ώρες, έχει αποκαλυφθεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που αφορά την εκκλησία της Κύπρου το οποίο περιλαμβάνει σεξουαλικές πράξεις μεταξύ μοναχών και βιντεοσκόπησή τους, εύρεση χρηματοκιβωτίου το οποίο περιείχε το ποσό των 800.000 ευρώ αλλά και τον εντοπισμό πολυτελών κατοικιών σε Αθήνα και Λεμεσό οι οποίες φέρονται να ανήκουν σε δύο μοναχούς.

Σύμφωνα με το philenews, δύο μοναχοί που φέρονται να είναι οι «εγκέφαλοι» του σκανδάλου, διαθέτουν ένα διαμέρισμα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό και το ερώτημα είναι πού βρήκαν τα χρήματα και τα αγόρασαν.

Αίσθηση προκαλεί και το ενδεχόμενο για ψεύτικο θαύμα με τοποθέτηση τεχνητού μύρου σε σταυρό, το οποίο έρεε όταν οι πιστοί προσέρχονταν να προσκυνήσουν. Ένα ψεύτικο θαύμα που προσέλκυε πιστούς στη Μονή.

Σύμφωνα με το sigmalive, οι Αρχές εξετάζουν κατά πόσον τα χρήματα που εντοπίστηκαν προέρχονται από εισφορές των πιστών στη Μονή. Σημειώνεται ότι κατασχέθηκαν επτά servers, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, ενώ αξιολογείται υλικό από τα κλειστά κυκλώματα.

Το χρονικό της υπόθεσης


Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, έφθασαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για οικονομικής φύσεως σκάνδαλα, καθώς και για σκανδαλώδεις συμπεριφορές, γεγονός που χτύπησε το καμπανάκι του Μητροπολίτη Ησαΐα.

Κάτω από άκρα μυστικότητα ξεκίνησε η διερεύνηση των πληροφοριών, με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης, όταν αποκαλύφθηκε η είδηση, ότι όλα όσα συνέβαιναν στη μονή ήταν γνωστά στον Μητροπολίτη Ησαΐα και ότι είχαν δοθεί οδηγίες για κλείσιμο της Μονής.

Φαίνεται ότι δύο μοναχοί ήταν οι ενορχηστρωτές όλων όσων διαδραματίζονταν στη Μονή. Μάλιστα, οι ίδιοι οι μοναχοί που εμπλέκονται ζήτησαν να καθαιρεθούν, κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα γίνει κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου.

Η Ιερά Σύνοδος συνέρχεται εκτάκτως την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να εξετάσει το θέμα το οποίο θεωρείται άκρως σοβαρό και αναμένεται ότι θα πέσουν κεφάλια, με την καθαίρεση όλων, όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Πάντως, η Μονή θα παραμείνει κλειστή και υπό την εποπτεία της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού, έως ότου ξεκαθαρίσει το ζήτημα που προέκυψε.

Πηγή: zougla.gr