21/07/2024
Κύπρος
Πολιτική Πρωτοσέλιδα

Στη δημοσιότητα οι εισφορές άνω των €500 στα κόμματα (πίνακες)

Στη δημοσιότητα τις αναλυτικά οι εισφορές άνω των €500 που έλαβαν από φυσικά πρόσωπα, γνωστοποίησαν τα πολιτικά κόμματα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το άρθρου 5 (6) του περί πολιτικών κομμάτων νόμου, όπου κάθε πολιτικό κόμμα, το αργότερο μέχρι την 30η Ιουνίου κάθε έτους, θα πρέπει να αναρτά στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο και ταυτόχρονα διαβιβάζει στον Έφορο, κατάλογο των προσώπων που είχαν προβεί σε ιδιωτικές εισφορές άνω των πεντακόσιων ευρώ (€500) κατά το αμέσως προηγούμενο έτος, ο οποίος περιλαμβάνει τα ονόματα των φυσικών και των νομικών προσώπων και το συνολικό ποσό εισφοράς για κάθε περίπτωση.

Σε περίπτωση που δεν δημοσιοποιηθούν οι εισφορές, η νομοθεσία επισύρει χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει το τριπλάσιο του ποσού των εισφορών που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, την οποία επιβάλλει ο Έφορος.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύουν στις σελίδες τους, ο Δημοκρατικούς Συναγερμούς έλαβε 553 χιλιάδες ευρώ, το ΑΚΕΛ περίπου ένα εκατομμύριο, το ΔΗΚΟ 260 χιλιάδες ευρώ, η ΕΔΕΚ 70 χιλιάδες ευρώ, η ΔΗΠΑ 25,5 χιλιάδες ευρώ και οι Οικολόγοι 25 χιλιάδες ευρώ.

Όσο αφορά το ΕΛΑΜ, δεν δημοσίευσε μέχρι στιγμής τις εισφορές που έλαβε.

Αναλυτικά οι εισφορές πιο κάτω

ΔΗΣΥ

ΑΚΕΛ

ΔΗΚΟ

ΕΔΕΚ

ΔΗΠΑ

Οικολόγοι

kathimerini.com.cy