23/06/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Σύλληψη υπόπτου για υποθέσεις διαρρήξεων υποσταθμών της ΑΗΚ και μιας κατοικίας

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 35 ετών, προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης τεσσάρων υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν στην επαρχία Αμμοχώστου, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου, 2024. Πρόκειται για τρεις υποθέσεις διάρρηξης υποσταθμών της ΑΗΚ, από όπου κλάπηκαν ποσότητες καλωδίων, καθώς και για μια υπόθεση διάρρηξης κατοικίας, από όπου κλάπηκαν ηλεκτρικές συσκευές και μεταλλικά σκεύη.

Οι διαρρήξεις των τριών υποσταθμών της ΑΗΚ, διαπράχθηκαν στις 28 Ιανουαρίου και στις 04 Μαΐου. Από τους υποσταθμούς κλάπηκαν καλώδια, ενώ από τον ένα υποσταθμό, αφαιρέθηκαν και κλάπηκαν και οι μεταλλικές πόρτες του υποστατικού. Η τέταρτη διάρρηξη, διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 31 Ιανουαρίου και 04 Φεβρουαρίου, σε κατοικία στον Πρωταρά. Από την κατοικία κλάπηκαν μια τηλεόραση, ένα μπόιλερ, και διάφορα σκεύη κουζίνας.

Από τη διερεύνηση των τεσσάρων υποθέσεων από το ΤΑΕ Αμμοχώστου, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 35χρονου υπόπτου. Εναντίον του εκδόθηκαν αντίστοιχα δικαστικά εντάλματα σύλληψης, για τους σκοπούς των αστυνομικών εξετάσεων. Αυτός συνελήφθη χθες το απόγευμα, από μέλη της Αστυνομίας και τέθηκε υπό κράτηση.

Προηγήθηκε στις 05 Μαΐου η σύλληψη άλλων δύο υπόπτων, αντρών ηλικίας 31 και 29 ετών, για μία από τις υποθέσεις διάρρηξης υποσταθμού της ΑΗΚ, που διαπράχθηκε στις 04 Μαΐου. Η υπόθεση εναντίον τους έχει ήδη καταχωρηθεί για εκδίκαση.