23/06/2024
Κύπρος
Κύπρος

Συμβόλαιο Θανάτου κατά δημοσιογράφου σταμάτησε η Κυπριακή Αστυνομία

Της Έρικας Καβάζη

Πεδίο επίλυσης πολιτικών και προσωπικών διαφορών μετατρέπουν την Κύπρο οι Ρώσοι. Η Αστυνομία αποκάλυψε σχέδιο εκτέλεσης Ρώσου δημοσιογράφου που διαμένει στο νησί μας και προχώρησε ήδη στη σύλληψη δύο υπόπτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες του ALPHA το συμβόλαιο θανάτου είχε κλείσει 62χρονος Ρωσοεβραικής καταγωγής ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Πάφο και είχε ως στόχο Ρώσο δημοσιογράφο, ο οποίος διαμένει επίσης μόνιμα στην Πάφο.

Ο εκτελεστής και ο οργανωτής

Την εκτέλεση του συμβολαίου φαίνεται να ανέλαβε 56χρονος Ρώσος ο οποίος είχε φθάσει στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση ο 56χρονος εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο της Λεμεσού όπου τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού του πέρασαν χειροπέδες. 

Το περασμένο Σάββατο οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού όπου τέθηκε υπο 6 ήμερη κράτηση. Κατά τη διερεύνηση οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του 62χρονου ο οποίος φέρεται να διευθέτησε την κάθοδο του 56χρονου στην Κύπρο αλλά και την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου υπο την καθοδήγηση του.

Ο ύποπτος συνελήφθη μια μέρα αργότερα, το περασμένο Σάββατο στην οικία του στην Πάφο. Την Κυριακή οδηγήθηκε επίσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την κράτηση του για περίοδο 5 ημερών. Και οι δυο, είναι ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στις αρχές έκαναν λόγο για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου με πολιτικά κίνητρα. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψαν στοιχεία και για προσωπικές και οικονομικές διαφορές του 62χρονου με το υποψήφιο θύμα. Και οι δυο ύποπτοι δίνουν ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

alphanews.live