23/06/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Συνάντηση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με τον Υπουργό Εσωτερικών

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, 30 Μαΐου 2023, στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής, δρ. Πέτρος Καρεκλάς, έκανε κατ’ αρχάς μια γενική επισκόπηση των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο στην καθημερινότητά του τονίζοντας την ανάγκη όπως επιτέλους αυτός δει ουσιαστική βοήθεια σ’ αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, με τη συμμετοχή όλων των μελών της Επιτροπής, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη υιοθέτησης ενός Σχεδίου από το κράτος που θ’ ανταποκρίνεται στις πιεστικές ανάγκες των προσφύγων που πολλές φορές γι’ αυτό τον λόγο οι πλείστοι αναγκάζονται να προσφύγουν στη γνωστή Επιτροπή Αποζημιώσεων των Κατεχομένων για πώληση των περιουσιών τους προς εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων έναντι υποθήκης στο κράτος των περιουσιών αυτών. Μ’ αυτό τον τρόπο πιστεύεται πως θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την «αιμορραγία» αυτή που τελικά καταλήγει σε τουρκοποίηση όλο και περισσότερων περιουσιών Ελληνοκυπρίων.

Ο Υπουργός ενημέρωσε την Επιτροπή για την εξέλιξη διαφόρων σχετικών θεμάτων και ιδιαίτερα για το πρόγραμμα «ΚτίΖω» που αφορά τις 43 επικίνδυνες πολυκατοικίες σε προσφυγικούς συνοικισμούς. Γενικά διεξήχθη μια πολύ χρήσιμη κι εποικοδομητική συζήτηση.