23/06/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Τεράστιο πρόβλημα για ΑΗΚ με κλοπές ρεύματος στην Πάφο – ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρότατες διαστάσεις λαμβάνει στην Πάφο το φαινόμενο της παράνομης χρήσης ηλεκτρικού φορτίου από εκατοντάδες υποστατικά.

Για επαναλαμβανόμενα περιστατικά έκανε λόγο η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα». 

Χριστίνα Παπαδοπούλου – Εκπρόσωπος Τύπου ΑΗΚ
«Είναι συγκεκριμένα συγκροτήματα στην επαρχία Πάφου, περιοχή Χλώρακας, Τρεμιθούσας και στην περιοχή Έμπας, τα οποία φιλοξενούν αλλοδαπούς και οι οποίοι έχουν αιτήσεις για πολιτικό άσυλο. Συνδέουν παράνομα ηλεκτρικά καλώδια της ΑΗΚ, είτε σε παρακείμενους υποσταθμούς μεταφοράς, είτε σε γειτονικά υποστατικά μέσα στα δωμάτια μετρητών άλλων υποστατικών. Όχι κατευθείαν σε μετρητές άλλων μετρητών.»

Ουσιαστικά, κάνουν παράνομες επεμβάσεις στο δίκτυο, κάτι που είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο αλλά και πηγή προβλημάτων για την ηλεκτροδότηση εν γένει. 

Σε ερώτηση αναφορικά με τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν, η κ. Παπαδοπούλου απάντησε ότι κατά το παρελθόν συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση συναντώντας, ωστόσο, βίαιες συμπεριφορές εκ μέρους των δραστών. Με την Υπηρεσία να ζητά πλέον τη συνοδεία αστυνομικών. 

Χριστίνα Παπαδοπούλου – Εκπρόσωπος Τύπου ΑΗΚ
«Όταν φύγουν από το σημείο αυτό το συνεργείο της ΑΗΚ με την Αστυνομία, μέχρι το βράδυ επανέρχονται οι υπηρεσίες πίσω…»

Καταλήγοντας η κ. Παπαδοπούλου κάλεσε την Πολιτεία να βρει λύση ώστε να μην προκαλούνται κίνδυνοι, τόσο για το δίκτυο όσο και για τους πολίτες γενικά. 

alphanews.live