30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος

Τι αλλάζει με το πράσινο βέλος σε φώτα με κάμερες

Σε αλλαγές σε φώτα τροχαίας όπου υπάρχει σύστημα φωτοεπισήμανσης προβαίνει το Τμήμα Δημοσίων Έργων, με οδηγίες του υπουργού Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, προκειμένου το πράσινο τόξο να ανάβει ταυτόχρονα με το πράσινο φανάρι.

Μιλώντας στην «Κ» ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, είπε πως είναι μια δράση η οποία αποφασίστηκε μετά από παράπονα πολιτών και βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως είπε ο υπουργός, αποσκοπεί στο να μην εγκλωβίζονται οι οδηγοί στη διασταύρωση και να παίρνουν πρόστιμο.

Σε πρώτη φάση οι αλλαγές θα γίνουν σε διασταυρώσεις όπου υπάρχουν κάμερες και στη συνέχεια θα κρίνουν τα Δημόσια Έργα πού αλλού είναι αναγκαίο να γίνει η διόρθωση. «Βεβαίως θα παρακολουθούμε την πορεία και θα βλέπουμε τα αποτελέσματα», είπε ο κ. Βαφεάδης.

Ξεκαθάρισε ότι για τις υπόλοιπες διασταυρώσεις, όπου δεν υπάρχει σύστημα φωτοεπισήμανσης, τα αρμόδια τμήματα θα κρίνουν κατά πόσο η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει δυσμενώς τη δυνατότητα των φώτων τροχαίας να διαχειριστούν τη συμφόρηση, «διότι οι χρόνοι που δίνονται έχουν να κάνουν και με τον αριθμό των αυτοκινήτων που περνούν σε κάθε διασταύρωση».

«Δεν θέλουμε να δημιουργηθούν ουρές επειδή αλλάξαμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα φώτα και προτιμούμε να έχουμε μια ομοιόμορφη αντιμετώπιση του όλου ζητήματος», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

kathimerini.com.cy