21/07/2024
Κύπρος
Κοινωνία Πρωτοσέλιδα

Βίντεο ντοκουμέντο: Τουρκικό αεροσκάφος υπερίπταται της νεκρής ζώνης ανενόχλητο

Το ant1live εξασφάλισε και παρουσιάζει βίντεο- ντοκουμέντο, που καταγράφει τουρκικό αεροσκάφος να υπερίπταται ανενόχλητο της νεκρής ζώνης στην περιοχή της Δένειας.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε απόψε πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών η οποία δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι είναι εις γνώση του Υπουργείου Εξωτερικών και διερευνάται περιστατικό με τουρκικό αεροσκάφος που πέταξε το απόγευμα πάνω από τη νεκρή ζώνη.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας, βρίσκεται για το περιστατικό σε επικοινωνία με την Ειρηνευτική Δύναμη των ΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, η περιοχή της Δένειας, όπου καταγράφηκε το περιστατικό στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το ant1live αποτελεί συχνό σημείο αμφισβήτησης από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες εκφοβίζουν Ε/κ γεωργούς όταν καλλιεργούν τα χωράφια τους με την άδεια της UNFICYP.

Δείτε το βίντεο:

ο πιο πάνω βίντεο δεν μπορεί να δημοσιευθεί γιατί έχει δικαιώματα

Διαβήματα για την πτήση τουρκικού αεροσκάφους ζητά ο κοινοτάρχης Δένειας

Ο κοινοτάρχης Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου κάλεσε το Υπουργείο Εξωτερικών να προχωρήσει αμέσως σε διαβήματα, μετά το περιστατικό με πτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από τη Δένεια.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παναγιώτου, για μια ώρα το αεροπλάνο του κατοχικού στρατού έκανε κύκλους πάνω από τη νεκρή ζώνη της Δένειας. Όμως το πιο σοβαρό, όπως είπε, είναι ότι έκανε 5-6 κύκλους πάνω από το χωριό πριν απομακρυνθεί προς τα τουρκικά φυλάκια.

Πρόκειται για περιστατικό, όπως είπε, που συμβαίνει για πρώτη φορά.

«Εγώ καθηκόντως ενημέρωσα το Υπουργείο Εξωτερικών, την Εθνική Φρουρά και τα Ηνωμένα Έθνη», είπε.

Ο κ. Παναγιώτου, πρόσθεσε ότι με βάση πληροφορία που έχει και χθες στην περιοχή Γερίου συνέβη το ίδιο πράγμα.

Το τουρκικό αεροσκάφος, σημείωσε, προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους, ιδιαίτερα όσους έζησαν το 1974.

Εξέφρασε την άποψη ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να κάνει άμεσα διαβήματα, καταγγέλλοντας τις παραβιάσεις.

Ανέφερε ακόμα ότι δεν μπορούν τα Ηνωμένα Έθνη να δέχονται αυτή την κατάσταση. Πρόσθεσε ότι εδώ και ένα χρόνο το κράτος έδωσε στην κοινότητα 160.000 ευρώ για να φτιάξει έναν δρόμο από τη Δένεια στο Μάμμαρι που είναι μέσα στη νεκρή ζώνη πολύ κοντά στο χωριό και εδώ και ένα χρόνο τα Ηνωμένα Έθνη αρνούνται να τους επιτρέψουν να τον φτιάξουν.

«Το αεροπλάνο που πετά πάνω από τον κόσμο, πάνω από το χωριό γιατί το επιτρέπουν», διερωτήθηκε.

ant1live.com