21/07/2024
Κύπρος
Κύπρος

Βρέθηκε στην κατοχή 18χρονου αρχείο με ακατάλληλο υλικό

Στη σύλληψη 18χρονου, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης απόκτησης ή κατοχής παιδικής πορνογραφίας, και διανομής, διάδοσης ή μετάδοσης παιδικής πορνογραφίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορίες, που έφθασαν στην Αστυνομία μέσω Europol. Σύμφωνα με τις πληροφορίες χρήστης διαδικτύου, φέρεται να κατέχει, ή και παράγει, ή και διανέμει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Αφού από τις εξετάσεις του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του 18χρονου υπόπτου, εναντίον του εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου αυτός συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Στην κατοχή του υπόπτου, στην κατοικία του, καθώς και σε δεύτερη οικία όπου κατά διαστήματα διαμένει, ανευρέθηκαν πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, από τους οποίους οι δύο φορητοί και ο ένας τύπου ταμπλέτας, ένας σκληρός δίσκος και δύο φορητές μονάδες φύλαξης ηλεκτρονικών δεδομένων – USB, μία κάρτα μνήμης, τρία κινητά τηλέφωνα, και ένα ρολόι τύπου smart-watch.

Από προκαταρκτική εξέταση που έγινε από τα μέλη της Αστυνομίας σε τηλέφωνο του υπόπτου, εντοπίστηκαν αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Όλα τα ανευρεθέντα κατακρατήθηκαν για να τύχουν δικανικών εξετάσεων.

Την υπόθεση διερευνά ο Κλάδος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

kathimerini.com.cy