30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Βροχή τα σκάγια στην Ερήμη έπεσαν σε παγωτό που έτρωγε μικρό παιδί

Μαρτύριο η κυνηγετική περίοδος για πολίτες όπως ο κύριος Αντρέας ο οποίος διαμένει στην περιοχή της Ερήμης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε μια περιοχή όπου καθημερινά…«βρέχει» σκάγια, όπως λέει μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση.

Ο κύριος Αντρέας έχει δύο παιδιά, τα οποία ξυπνούν από τον ήχο των σκαγιών στα παράθυρά τους και ενώ βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού τούς χτυπάνε τα σκάγια.

«Βρέχει σκάγια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Αντρέας και σημειώνει ότι έχουν αγανακτήσει οι γείτονες, ωστόσο ο ίδιος θέλει να λυθεί το πρόβλημα. 

Εξηγεί πως υπάρχουν ταμπέλες που αναφέρουν ότι στην περιοχή απαγορεύεται το κυνήγι, ωστόσο σε επικοινωνία με τους αρμοδίους, του λένε ότι επιτρέπεται.

Και μας δείχνει τη φωτογραφία με το παγωτό των παιδιών του που έτρωγαν στην αυλή και ξαφνικά…γέμισε σκάγια.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο Εκπρόσωπος Τύπου Υπηρεσίας Θήρας Πέτρος Αναγιωτός αναφέρει ότι λαμβάνονται διάφορα μέτρα για τη συγκεκριμένη περίπτωση και πλέον οι συγκεκριμένες οικίες περιλαμβάνονται σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγιού παρόλο που η νομοθεσία απαγορεύει το κυνήγι σε απόσταση 200 μέτρων από αυτές.

«Αν ένας κυνηγός βρίσκεται σε μια απόσταση 200 μέτρων όπου επιτρέπεται από μια μεμονωμένη κατοικία, πυροβολήσει προς τα πάνω, αυτά τα σκάγια κάπου θα προσγειωθούν. Σίγουρα δεν πρέπει να πυροβολούν προς την κατεύθυνση όπου βρίσκονται οικίες.»

Η κυνηγετική περίοδος άρχισε στις 20 Αυγούστου, 5 Νοεμβρίου αρχίζει η περίοδος για την πέρδικα και του λαγού, τον Γενάρη και τον Φεβρουάριου της τσίχλας και ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου.

Προσθέτει πως από την αρχή της κυνηγετικής περιόδου έχουν καταγγελθεί για σοβαρά αδικήματα 22 πρόσωπα, τα πλείστα για κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή. Τα πρόστιμα αρχίζουν από 3,000 ευρώ και αυξάνονται αναλόγως των αδικημάτων.

alphanews.live