21/07/2024
Κύπρος
Πολιτική Πρωτοσέλιδα

Υπ. Δικαιοσύνης: «Μέσα σε 2 μέρες δεν υπήρξε έγκλημα που δεν έγινε – Κούμας: «Δεν θα βάψω τα χέρια μου με αίμα» – Αρχηγός: Δεν μπορεί η Αστυνομία να είναι στο μάτι του κυκλώνα

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί η κοινοβουλευτική επιτροπή Νομικών στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Μάριου Χαρτσιώτη.

Η αρχική τοποθέτηση του Υπουργού ήταν επί της έξαρσης της εγκληματικότητας και της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος.

«Μέσα σε δύο μέρες δεν υπήρξε έγκλημα που δεν έγινε», παραδέχθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Τα εργαλεία του Υπουργείου είναι δεδομένα, αλλά μαγικό ραβδί δεν έχει κανένας, τόνισε ο Μάριος Χαρτσιώτης.

Στη συνέχεια ο Υπουργός προέβη σε διευκρινίσεις που αφορούν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για πάταξη της οπαδικής βίας.

«Σε ύψιστες και εξαιρετικές περιπτώσεις θα μπορεί το κράτος να παρέμβει, γιατί είτε η ΚΟΠ είτε ο διαιτητής ενδέχεται να μην αξιολογήσουν ορθά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα αγώνες να αρχίζουν και να οδηγούν σε επεισόδια. σε αυτές και μόνο τις περιπτώσεις επιθυμεί η πολιτεία να λαμβάνει την απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών η μη διεξαγωγή αγώνα», είπε ο κος Χαρτσιώτης, διευκρινίζοντας ότι θα προηγείται συνεννόηση με την ΚΟΠ.

«Θέλουμε την άμεση συνεργασία με την ΚΟΠ και δεν θα αγγίξουμε το αυτοδιοίκητό της, σε καμία περίπτωση. Δεν θέλουμε να θρηνήσουμε θύματα οπαδικής βίας», τόνισε.

Κούμας: Δεν θέλω να βάψω τα χέρια μου με αίμα

«Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το αυτοδιοίκητο μας», ήταν η σχετική τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα.

«Σε διεθνές επίπεδο, σε πολύ λίγες περιπτώσεις είχαμε κρατική παρέμβαση. Σαν πρόεδρος της ΚΟΠ δεν θέλω να βάψω τα χέρια μου με αίμα. Είμαστε έτοιμοι να συναποφασίσουμε με το κράτος», είπε ο κος Κούμας και συμπλήρωσε:

Κάναμε την κάρτα φιλάθλου αλλά μείναμε γυμνοί σε ότι αφορά στις υποδομές. Δεν θα δώσουμε τις αποφάσεις αποκλειστικά στον αρχηγό αστυνομίας, θέλουμε να είμαστε μέτοχοι σε αυτές τις αποφάσεις, υπογράμμισε.

Αρχηγός Αστυνομίας: Δεν μπορεί η Αστυνομία να είναι στο μάτι του κυκλώνα

O Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, δήλωσε ότι δεν μπορεί η αστυνομία να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Το έργο της αστυνομίας είναι επίπονο. Φίλαθλοι μπαίνουν με πλαστές κάρτες φιλάθλων, έχουμε πληροφορίες ότι τα αντικείμενα μπαίνουν από κάποιους άλλους».

omegalive.com.cy