30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Υπόθεση Θανάση: Ποιος είναι ο Ελλαδίτης Αντιστράτηγος που διορίστηκε ποινικός ανακριτής – Ο «γερόλυκος» του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνος Σόμπολος, αναλύει

Πολιτική απόφαση για διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για την υπόθεση του αδικοχαμένου Θανάση Νικολάου, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που προέκυψαν μετά τη θανατική ανάκριση, έλαβε χθες, Τετάρτη, η Κυβέρνηση, κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για τον Κύπριο δικηγόρο – νομικό Θανάση Αθανασίου, ο οποίος δεν είχε μέχρι σήμερα την όποιαδήποτε εμπλοκή με την εν λόγω υπόθεση καθώς και τον Ελλαδίτη, αντιστράτηγο εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Λάμπρο Παππά.

Σε ότι αφορά τον Λάμπρο Παππά, 70 ετών, το OMEGAlive επικοινώνησε με τον γερόλυκο του αστυνομικού ρεπορτάζ στην Ελλάδα, Πάνο Σόμπολο και αποκομίσαμε μία πρώτη εικόνα για τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία, την οποία και σας παρουσιάζουμε:

«Συνεργάστηκα μαζί του όταν υπηρετούσε στην Ασφάλεια Αττικής.

Αυτός που έχω να θυμάμαι είναι ότι ήταν πάρα πολύ καλός, εργατικός. Προσπαθούσε να εξιχνιάσει με κάθε τρόπο όποια υπόθεση ερχόταν στην επικαιρότητα», είπε στο αρχικό του σχόλιο ο Πάνος Σόμπολος και συνέχισε:

«Στα εγκλήματα, καθόταν για πολλές μέρες στο γραφείο. Άλλοτε έτρεχε επί τόπου στη σκηνή, πήγαινε από τη μία άκρη στην άλλη. Ήταν από τους πολύ καλούς αξιωματικούς που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Αττικής».

Ο Λάμπρος Παππάς, είχε ως προϊστάμενό του τον Βασίλη Τσιατούρα, ο οποίοε μετέπειτα διετέλεσε Αρχηγός της ΕΛΑΣ.

«Ο Λάμπρος Παππάς άφησε εποχή στους τομείς που υπηρετούσε. Ένας έντιμος και αδιάφθορος αξιωματικός. Χειρίστηκε με επιτυχία πληθώρα ανθρωποκτονιών καθώς και ληστειών μετά φόνου», κατέληξε ο κος Σόμπολος.

omegalive.com.cy