30/05/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Υπουργείο Ενέργειας και ΕΥΚ διοργανώνουν στη Λευκωσία διήμερο εργαστήρι με τίτλο «The Cyprus Gateway: Natural Gas to Power and Liquefaction»

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ), σε συνεργασία με την Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ), ανακοινώνουν τη διοργάνωση, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 29 και 30 Μαΐου 2023, στο ξενοδοχείο Χίλτον Λευκωσίας, διήμερου εργαστηρίου με τίτλο «The Cyprus Gateway: Natural Gas to Power and Liquefaction».

Το εργαστήρι θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 10 π.μ. και η εναρκτήρια σύνοδός του, που θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά, θα είναι ανοικτή σε εκπροσώπους των ΜΜΕ για πλάνα και κάλυψη.

Σε αυτή θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Παπαναστασίου, παρουσιάζοντας στους συμμετέχοντες, εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται διεθνώς σε όλη την αλυσίδα φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, τα κύρια σημεία της ενεργειακής στρατηγικής της Κυβέρνησης.

Στο πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνονται εξειδικευμένες παρουσιάσεις αναφορικά με επιμέρους τομείς των νέων σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τεχνοκράτες του ΥΕΕΒ και της ΕΥΚ, καθώς και συζήτηση των όσων θα παρουσιαστούν. Επιπλέον, με σκοπό την καλύτερη δυνατή ανατροφοδότηση από τους εκπροσώπους των εταιρειών που θα συμμετέχουν στο εργαστήρι, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας και οι συνεργάτες του προγραμματίζουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις μαζί τους.