03/12/2023
Κύπρος
Κοινωνία Κύπρος Πρωτοσέλιδα

1η Οκτωβρίου 1960: 62 χρόνια Κυπριακής Ανεξαρτησίας

Συμπληρώθηκαν σήμερα 62 ολόκληρα χρόνια από την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την Κύπρο να τιμά την επέτειο αυτή με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου.

Το δικό του μήνυμα για τη σημερινή μέρα, έδωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«62 χρόνια από την ανακήρυξη και εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αποτίουμε τη δέουσα τιμή σε όλους όσους αγωνίστηκαν για την πατρίδα μας και παραμένουμε προσηλωμένοι στην απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας. Χρόνια πολλά», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ και θα διεξαχθεί επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων, πεζοπόρων τμημάτων και πτητικών μέσων  της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πριν από την έναρξή της, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσει η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Τον χαιρετισμό της θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, άλλοι επίσημοι και θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία κοινού.

omegalive.com.cy