21/09/2024
Κύπρος
Κοινωνία

«Φωνάζουν» οι γονείς – Έβαλαν σε σχολεία άπορους μαθητές να σκανάρουν με εφαρμογή τα κουπόνια τους – Δεν έδωσε έγκριση το Υπουργείο (Βίντεο)

Την αντίθεση τους για εφαρμογή η οποία χρησιμοποιείται από σχολεία για άπορους μαθητές εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων Λοίζος Κωνσταντίνου, οι μαθητές που παίρνουν δωρεάν γεύματα κλήθηκαν να σαρώσουν τα κουπόνια τους στην εφαρμογή που σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

«Κακώς έχει μπει αυτή η εφαρμογή. Ορθά υπάρχει το σύστημα στήριξης που σιτίζονται στα σχολεία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Εμφανίστηκε (η εφαρμογή) από μια εταιρεία και την έχουν προμηθευτεί αρκετά σχολεία. Για να πάρει το γεύμα του πρέπει να παρουσιάσει με το κινητό του την εφαρμογή, να σκαναριστεί και να το πάρει. Γιατί πρέπει ο μαθητής να βγάλει κινητό;» διερωτάται ο κ. Κωνσταντίνου προσθέτοντας πως εγείρονται άλλα θέματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία «άρα θα είναι περασμένα πάνω τα τηλέφωνα και τα στοιχεία των μαθητών». Επιπλέον, όπως αναφέρει , «δεν γίνεται με διακριτικό τρόπο. Ένας μαθητής πρέπει να βγάλει το κινητό του και φαίνεται ποιος σκανάρει την εφαρμογή στο κυλικείο άρα φαίνεται ποιος είναι άπορος».

Όπως πρόσθεσε, «το Υπουργείο μας ενημέρωσε ότι δεν έχει δώσει τέτοια οδηγία». Δεν έχει ερωτηθεί επίσης η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων ούτε η υπηρεσία που χειρίζεται τα θέματα για άπορους μαθητές έχει δώσει έγκριση για τη χρήση της εφαρμογής όπως σημειώνει ο κ. Κωνσταντίνου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

omegalive.com.cy