21/09/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Ο Δήμος Λεμεσού παρουσιάζει από τις 24 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2024 το 17ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν συγκροτήματα από χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου και η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού.


Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 18:30, με την παρέλαση των συγκροτημάτων από την οδό Ανεξαρτησίας με κατάληξη την πλατεία του Παλιού Λιμανιού, όπου θα παρουσιάσουν μια μοναδική χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς των χωρών τους.


Την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 20:00, το φεστιβάλ μεταφέρεται στις συνοικίες της Λεμεσού, στο πάρκο Γκογκέν στο Ζακάκι και το πάρκο Πανίκου Δημητρίου στη Μέσα Γειτονιά αντιστοίχως.


Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 19:30, τα συγκροτήματα θα βρεθούν στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού και θα εμπλουτίσουν με τη συμμετοχή τους την τελετή έναρξης της 63ης Γιορτής του Κρασιού.
Η τελετή λήξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 17:30, με παρέλαση κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και κατάληξη το Θεατράκι των Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου.
Επιπρόσθετα, την Πέμπτη 26 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, πέραν τις παραστάσεις χορού, δωρεάν ζεστό παλουζέ.


Το κοινό θα έχει και φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν τις παραστάσεις των συγκροτημάτων που συμμετέχουν στο 17ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με εξαίρεση την παράσταση που ενταχθεί στο πλαίσιο της τελετής έναρξης της Γιορτής του Κρασιού, το εισιτήριο για την οποία θα στοιχίζει 5 ευρώ.