21/09/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Παραιτήθηκε ο διαπραγματευτής για το Κυπριακό Ανδρέας Μαυρογιάννης

Την παραίτηση του από τη θέση του Ε/κ διαπραγματευτή υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Η παραίτηση του φαίνεται να σχετίζεται με την έλλειψη κινητικότητας στο κυπριακό και τα δεδομένα που διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα.

Την είδηση έφερε στο φως η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ. Ο κ. Μαυρογιάννης είχε προειδοποιήσει σε συνέντευξη του στο ΡΙΚ προ εβδομάδων για αυτό το ενδεχόμενο. Αναμένεται πως θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι τις 15 Μαϊου.

Δεν είναι γνωστό κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του, θα προχωρήσει σε διορισμό νέου διαπραγματευτή ή αν εν μέσω της στασιμότητας που παρατηρείται στο κυπριακό επιλέξει να μην αναπληρώσει τον διαπραγματευτή. Την είδηση επιβεβαίωσε στο AlphaNews.live και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Προκλήσεις του ΡΙΚ, ο κ. Μαυρογιάννης δήλωσε πρόσφατα ότι «αν δεν υπάρξουν εξελίξεις στο Κυπριακό, θα αποχωρήσω από τη θέση του διαπραγματευτή της Ελληνοκυπριακής πλευράς. Θα δώσω κάποιο διάστημα για να διαφανεί αν μπορεί να υπάρξει κάτι με διορισμό απεσταλμένου ή και ΜΟΕ που αφορά την Αμμόχωστο», σημείωσε, «αλλιώς θα αποχωρήσω από τη θέση του διαπραγματευτή».

alphanews.live