21/09/2024
Κύπρος
Κύπρος

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι για εξορμήσεις και διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της χώρας μας ενόψει του Πάσχα.

Οι ντόπιοι επέλεξαν κυρίως μονάδες που βρίσκονται στην Πάφο και στα ορεινά της Κύπρου, με τις προτιμήσεις τους να επεκτείνονται και σε άλλες παραλιακές περιοχές.

«Υπάρχει μια ζήτηση, υπάρχει κίνηση κυρίως στις μονάδες στην Πάφο και στα ορεινά από συμπατριώτες μας, ενώ ξεκίνησε και η τουριστική εισροή. Όχι σε τεράστια νούμερα, αυτό θα γίνει σε κατοπινό στάδιο, αλλά θεωρώ ότι αυτή η περίοδος θα σημάνει και την αρχή της φετινής τουριστικής σεζόν», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Πάντως, οι ενδείξεις και τα μηνύματα που έχουν ενώπιον τους οι τουριστικοί φορείς για τη φετινή χρονιά είναι θετικά, με τον κ. Ρουσουνίδη να εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Έχουμε αυτή τη συγκρατημένη αισιοδοξία από τις κρατήσεις που έγιναν μέχρι στιγμής αλλά και από αυτές που υπολογίζουμε ότι θα γίνουν εντός των ερχόμενων εβδομάδων, ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον πρώτο στόχο για φέτος που δεν είναι άλλος, από το να κάνουμε την χρονιά καλύτερη από την περσινή», σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης.

Μπορεί τα μηνύματα από το μέτωπο του τουρισμού να είναι θετικά, ωστόσο ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ υπενθυμίζει ότι όλα βρίσκονται υπό την αίρεση της πανδημίας και των γεωπολιτικών εξελίξεων γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή και συνέπεια.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

ant1.com.cy – Θέκλα Γεωργίου