21/09/2024
Κύπρος
Κοινωνία

«Κτυπά» και τους γάμους η ακρίβεια – Αυξάνεται επικίνδυνα το κόστος (ΒΙΝΤΕΟ)

Απανωτά είναι τα κτυπήματα που δέχονται και οι επαγγελματίες γάμου, από την μια η πανδημία και από την άλλη ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτόξευσαν το κόστος των υλών. 

Μεγάλο πλήγμα έφεραν στους επαγγελματίες εκδηλώσεων τα μέτρα κατά της πανδημίας αφού για δύο χρόνια δεν πραγματοποιούνταν γάμοι και βαφτίσεις. Τώρα που τα μέτρα έχουν αρθεί, εκατοντάδες γάμοι και βαπτίσεις διεξάγονται σε όλη την Κύπρο κυρίως τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο η εκτόξευση στις τιμές βασικών αγαθών εξαιτίας της ακρίβειας προκαλεί «πονοκέφαλο».

Με φόντο την αύξηση του κόστους στην διεξαγωγή γάμων μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η Εκπρόσωπος Παγκύπριου Συνδέσμου επαγγελματιών εκδηλώσεων, Γιώτα Καπαρή. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στις αυξημένες συρροές κρουσμάτων κορωνοϊού σε γάμους.

Αυξημένο κατά 30% το κόστος

Λόγω της ακρίβειας έχει ανέβει στα ύψη το κόστος διεξαγωγής των εκδηλώσεων παραδέχθηκε η κ. Καπαρή εξηγώντας ότι «επειδή οι πλείστες προμήθειες είναι εισαγόμενες και με την αύξηση των ναύλων και των καυσίμων έχει αυξηθεί το κόστος των υλών». Την ίδια ώρα έκανε λόγω για σοβαρές αυξήσεις που πολλές φορές πλησιάζουν και το 30% του κόστους. Μάλιστα τόνισε ότι ως επαγγελματίες εκδηλώσεων σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούν να επωμίζονται ένα μεγάλο ποσοστό των αυξήσεων ούτως ώστε να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τα ζευγάρια.

«Έχουμε προσπαθήσει σαν επαγγελματίες ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτής της αύξησης να το απορροφήσουμε για να μην επηρεάσουμε όσους προγραμμάτισαν τις εκδηλώσεις τους 2 και 3 χρόνια προηγουμένως και τις έχουν αναβάλει λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας», είπε συγκεκριμένα.

Σημείωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι πελάτες εξυπηρετούνται από τις επιχειρήσεις με οριακά περιθώρια και ίσως εις βάρος τους, πολλά ζευγάρια εξυπηρετούνται με τις τιμές προ ακρίβειας και κορωνοϊού, επισήμανε η κ. Καπαρή.

«Οι τιμές για παράδειγμα που είχαμε δώσει το 2018 για διεξαγωγή γάμου δεν έχουν καμία σχέση με τις υφιστάμενες τιμές. Από εδώ και πέρα είναι αδύνατο να μπορούμε να απορροφούμε και αυτό το επιπλέον κόστος», τόνισε.

Το μεγαλύτερο κόστος σε ένα γάμο σύμφωνα με την κ. Καπαρή είναι το φαγητό το οποίο μπορεί να ξεκινά από 12 ευρώ το άτομο μέχρι 100-150 ευρώ, ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε πελάτη.  Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στις τιμές του μυστηρίου. Όπως είπε υπάρχουν εκκλησίες που χρεώνουν το μυστήριο του γάμου 80 ευρώ και κάποιες άλλες 700.

Προβληματισμός από τις συρροές κρουσμάτων σε γάμους

Τον προβληματισμό τις από τις συρροές κρουσμάτων σε γάμους εξέφρασε η κ. Καπαρή ενώ όπως είπε το ενδεχόμενο να γίνεται τεστ πριν την άφιξη σε  μια εκδήλωση θα ήταν καλό μέτρο, τονίζοντας ότι θα βοηθούσε στο να μην γίνεται διασπορά στην περίπτωση που ένα άτομο είναι θετικό στον ιό.

ant1live.com