21/09/2024
Κύπρος
Πολιτική Πρωτοσέλιδα

Προεδρικές 2023: Tα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης της Metron Analysis για λογαριασμο του OMEGA

Την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου στις προεδρικές εκλογές του 2023 με τη σφραγίδα της Metron-Analysis παρουσίασε το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου το ΟΜΕGA.

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκπομπής OMEGA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Διενεργήθηκε την περίοδο 23 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2022 και συμμετείχαν 804 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η ταυτότητα της έρευνας:

Πρωτιά για Χριστοδουλίδη

Την κούρσα των εκλογών οδηγεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Σύμφωνα με τα ευρήματα της πρώτης μεγάλης δημοσκόπησης του OMEGA, ο κ. Χριστοδουλίδης στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 31%, έναντι 18% του Αβέρωφ Νεοφύτου και 15% του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Πέραν των τριων βασικών υποψηφίων, αξιοσημείωτο είναι το 5% που λαμβάνει ο Αχιλλέας Δημητριάδης ενώ ακολουθεί με 3% ο Χρίστος Χρίστου.

Παράλληλα, οι πολίτες θεωρούν πως πιθανότερος νικητής των εκλογών θα είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Στην παράσταση νίκης, – δηλαδή στο ποιος υποψήφιος πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις εκλογές ανεξαρτήτως του ποιον θα ψηφίσουν -, ο Νίκος Χριστοδουλίδης προηγείται με 44% έναντι 31% του Αβέρωφ Νεοφύτου και 5% του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Ποιο το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος σήμερα;

Στην κορυφή βρίσκεται σε ποσοστό 33.0%, το Κυπριακό, ακολουθεί με ποσοστό 24.0% η οικονομία, η ακρίβεια με 11.0%, το πολιτικό σύστημα και οι πρόσφυγες με 8.0%, η διαφθορά με 6.0%, η ανεργία με 3.0% και η ενέργεια με 1.0%.

Η Δημοτικότητα των υποψηφίων

Το ενδιαφέρον για τις προεδρικές εκλογές

omegalive.com.cy