21/09/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Αγώνας δρόμου αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος 31η Μαΐου 2023

Το Σωματείο Δρομέων ΕΥ-ΖΗΝ σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Αρχ. Μιχαήλ ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙΑΣ, την Διεύθυνση Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου προκηρύσσουν τον 1ΟΝ RUN–PAREKLISSIA. Ο Αγώνας δρόμου PAREKKLISIA RUN αφιερώνεται στην προώθηση της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για ένα περιβάλλον χωρίς καπνό και την πρώτη ευρωπαϊκή γενιά χωρίς καπνό μέχρι το 2030»


Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής, συλλέγονται υπογραφές με σκοπό τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών σε τουλάχιστον 7 διαφορετικά κράτη μέλη, με απώτερο στόχο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για την εξάρτηση από τον καπνό, να δράσει κατά των σχετικών περιβαλλοντικών κινδύνων και κατά του καπνίσματος.

Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχει και η Κύπρος, υπό το συντονισμό της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ). Ο κάθε πολίτης 18+ που έχει δικαίωμα να συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία, υπογράφοντας, μπορεί να συμβάλει ενεργά σε έναν υγιή πληθυσμό, ένα υγιές περιβάλλον, μια υγιή Ευρώπη.

Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή, 28 Μαίου 2023, με εκκίνηση και τερματισμό στο Δημοτικό Σχολείο ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, στο σύνδεσμο εδώ

Αγώνες 10χλμ, 3χλμ, παιδικοί αγώνες 300μ και 600μ.


Ο αγώνας διοργανώνεται για 1η φορά και χαρακτηρίζεται από τις εξής πρωτοτυπίες:

  • έχει αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Σχολείο ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
  • είναι φιλανθρωπικός/αγωνιστικός αγώνας
  • μέρος των εσόδων θα δοθούν στον ΠΑΣΥΚΑΦ
  • SMOKE FREE 31-05-2023 ημέρα κατά του καπνίσματος–με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για τις συνέπειες του καπνίσματος
  • συλλογή δειγμάτων για το Καραισκακείο ίδρυμα