20/07/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την οικονομία και το ΓΕΣΥ

Δεν πρόκειται να δεχθεί παρεμβάσεις από όποιους θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες «παιδοκτονίας» σε σχέση με το ΓΕΣΥ είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της έναρξης του Συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ στο οποίο απηύθυνε χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να πει αν θα πρέπει η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επανεξέταση των δημοσίων οικονομικών υπό τη σκιά και των εξελίξεων και συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, είπε ότι «δεν ΄θα πρέπει να΄. Ήδη, ξεκινήσαμε τόσο όσον αφορά την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εννοώ την Κυβέρνηση, αλλά και σε συνεργασία με την ΕΕ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να δούμε πώς είναι δυνατόν όλος ο αντίκτυπος και οι επιπτώσεις από τα μέτρα, οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας να αντιμετωπιστούν και πάλι από κοινού, όπως έγινε και με τα θέματα της πανδημίας».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν αλλαγές στα Συμβούλια του ΟΚΥΠΥ και ΟΑΥ όπως ζητούν κάποιοι τις τελευταίες μέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή ή παρέμβαση από όσους είτε είναι εναντίον ή ήταν εναντίον ή όσους πιθανόν να δημιουργούν συνθήκες «παιδοκτονίας». Νομίζω γίνομαι σαφέστατα κατανοητός».